Prijavi se na dnevni bilten 👉

Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Petak 23. april
RS 27.46% · SAD 40.2% · EU 19.94%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

97.7

Д

117.6

Д

Ƀ

49386.18$

CE

12:20 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

06:20 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

03:20 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

18:20 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

12:20 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

06:20 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

03:20 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

18:20 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

97.7

Д

117.6

Д

Ƀ

49386.18$

RS 27.46% · SAD 40.2% · EU 19.94%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pet 23. apr


EU pojačava istragu monopolista, Apple meta zbog odnosa prema Spotify-ju

Apple na udaru zbog svog „zlatnog kaveza”.

prenosimo
05/03/2021

Evropska komisija radi na podnošenju prigovora protiv kompanije Apple zbog načina na koji se na svojoj App Store odnose prema Spotify-ju, kako navode upućeni izvori.

Istraga se fokusira na žalbu koju je Sporify podneo još 2019. godine o tome kako se kompanija nosi sa promenama pravila i visokom provizijom koju Apple uzima. Spotify je tada naveo da je morao da „veštački podigne cene” za premijum uslugu kako bi nadoknadio troškove.

U žiži istrage biće Apple-ove prakse centralizovanja svih aplikacija u okviru Apple ekosistema i nametanja rigidnih pravila svim developerima, uključujući tu i proizvode koji su direktna konkurencija Apple-ovm.

Izvor: Bloomberg.

UKRATKO
objavljeno 14:46 · 22. apr
Besplatan onlajn program za preduzetnice o uzimanju investicija za startape 
objavljeno 11:54 · 22. apr
Otvorene javne konsultacije o razvoju srpskog startap ekosistema
objavljeno 17:08 · 16. apr
Kupovina preko interneta porasla za 58% u odnosu na 2020. 
objavljeno 12:05 · 16. apr
Algoritamska umetnost: novi besplatan kurs na net.kabinetu 
objavljeno 16:21 · 06. apr
U Beogradu se organizuje deseta po redu SEETEST konferencija
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu