Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Ponedeljak 2. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

39665.9$

CE

04:03 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

22:03 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

19:03 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

10:03 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

04:03 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

22:03 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

19:03 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

10:03 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99

Д

117.6

Д

Ƀ

39665.9$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pon 2. avg


EU planira da olakša praćenje bitkoin transfera, uz obavezno navođenje ličnih podataka

Nova pravila takođe bi zabranila pružanje anonimnih novčanika za digitalnu imovinu.

prenosimo
21/07/2021

Predložene promene zakona Evropske unije primorale bi kompanije koje vrše transfere bitkoinima ili drugom digitalnom imovinom da prikupljaju podatke o primaocu i pošiljaocu. Prema navodima Evropske komisije, predložene promene bi olakšale praćenje transfera kriptovaluta, što bi pomoglo u zaustavljanju pranja novca i finansiranja terorizma. 

Evropska komisija se zalaže da transferi u kriptovaluti podležu istim propisima protiv pranja novca kao i obični elektronski transferi, pa je jedan od predloga da kompanije koje obavljaju transfere kriptovalute budu u obavezi da navedu ime, adresu, datum rođenja i broj računa primaoca.

Iako su neki dobavljači usluga upravljanja kripto-imovinom već obuhvaćeni pravilima protiv pranja novca, novi predlozi bi dodatno proširili ova pravila na čitav kripto-sektor, obavezujući sve pružaoce usluga da vrše dužni nadzor, objasnila je Komisija. Da bi predlozi postali zakon, potreban je sporazum država članica i Evropskog parlamenta, a nova pravila bi mogla da budu usvojena za dve godine.

U Srbiji se trenutno zakoni dotiču kriptovaluta samo kroz regulative o pranju novca i zabrani finansiranja terorizma. Ta zakonska rešenja ne sprečavaju u potpunosti da do prevara dođe, ali s druge strane, otežavaju razvoj digitalne industrije. Regulativa kriptovaluta u Srbiji bi trebalo da bude takva da privuče strane kompanije, a da one postojeće ne gurne iz zemlje. Da bi se to desilo potrebno je, između ostalog, rešiti pitanje PDV-a, konverzije i poreza.

Izvor: BBC

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ