Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29090.93$

CE

16:24 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:24 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:24 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:24 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

16:24 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

10:24 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

07:24 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

22:24 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

29090.93$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


Epic Games potrošio 11,6 miliona $ za besplatne igre, tako stekao 5 miliona novih korisnika

Dokument uključuje igre dodeljene besplatno na Epic Games Store-u u periodu od decembra 2018. do septembra 2019. godine.

prenosimo
05/05/2021

Novi dokument objavljen u okviru pravne bitke Epic-a sa Apple-om otkrio je koliko je kompanija platila developerima da besplatno poklanjaju svoje igre u njihovoj digitalnoj prodavnici nakon pokretanja Epic Games Store-a decembra 2018. godine.

Izvršni direktor Epic-a Tim Svini prethodno je rekao da kompanija plaća paušalnu naknadu svakom developeru da pokloni svoje igre, umesto da plaća po preuzimanju. Tokom perioda obuhvaćenog dokumentom, Epic je za igre platio ukupno preko 11,6 miliona dolara, piše The Verge.

Ovim potezom stekli su skoro pet miliona novih korisnika, što znači da je kompanija plaćala 2,37 dolara za svakog novog korisnika registrovanog u ovom periodu. Pored deset meseci obuhvaćenih dokumentom, Epic kaže da su stekli ukupno 18,5 miliona novih korisnika besplatnim video igrama, te da oko 7 odsto njih, ili oko 1,3 miliona ljudi, nakon toga izvrši neku drugu kupovinu.

Novi podaci su objavljeni u okviru pravne bitke kompanije Epic sa Apple-om, iz kojih industrija igara može izvući brojne korisne zaključke. Developer iza popularnog Fortnite-a optužuje Apple-ov App Store za monopol i preispituje proviziju od 30 odsto koju Apple naplaćuje za mnoge kupovine u aplikaciji.

Izvor: The Verge

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu