Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Subota 27. februar
RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47461.1$

CE

08:01 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:01 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:01 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:01 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

08:01 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

02:01 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

23:01 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:01 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

96.7

Д

117.6

Д

Ƀ

47461.1$

RS 14.05% · SAD 19.19% · EU 5.96%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Sub 27. feb


Carlyle Group investirala $200 miliona u južnokoreansku aplikaciju za prevoz putnika Kakao Mobility

Aplikacija Kakao T ima 28 miliona registrovanih korisnika i nudi najpopularniju uslugu taksi prevoza u zemlji, ali i druge usluge prevoza kao što su rezervacije autobuskih karata i bicikle.

prenosimo
23/02/2021

Pandemija i restiktivne mere su izazvale gubitke u industriji transporta, ali ove godine očekujemo da će ovaj sektor početi da se oporavlja, što nam pokazuje i vest iz Južne Koreje gde je Kakao Mobility, deo kompanije Kakao Corp koji nudi usluge prevoza u gradu, uzeo investiciju od 200 miliona dolara. Investitor je američka multinacionalna investiciona kompanija Carlyle Group.

Kakao Mobility je transportna jedinica kompanije Kakao Corp, operatera najpopularnije aplikacije za ćaskanje u Južnoj Koreji. Njegova aplikacija Kakao T ima 28 miliona registrovanih korisnika i nudi najpopularniju uslugu taksi prevoza u zemlji, ali i druge usluge prevoza kao što su rezervacije autobuskih karata i bicikle.

Aziija je najveće tržište za kompanije iz industrije taksi prevoza, sa 73,14 odsto udela u svetskom tržištu ovih usluga. Povećana gužva u saobraćaju i niska cena taksija, u poređenju sa drugim načinima prevoza, glavni su faktori koji pokreću rast taksi usluga na azijskom tržištu.

Usled posledica pandemije, preferencija kupaca se preusmerila ka ličnim vozilima, ali predviđa se da će se potražnja za taksi uslugama vratiti i do će do kraja 2021. godine ovo tržište doživeti rast. Tržište taksi usluga procenjeno je na 159,6 milijardi dolara u 2020. godini, a procenjuje se da će dostići 327,54 milijarde dolara do 2026. godine, po stopi od 8,95 odsto tokom predviđenog perioda (2021-2026).

Izvori: Reuters, Mordor Intelligence

UKRATKO
objavljeno 17:42 · 26. feb
Coinbase izlazi na berzu
objavljeno 17:38 · 26. feb
Veštačka inteligencija pomaže u prijavljivanju sive ekonomije
objavljeno 14:14 · 26. feb
Twitch uklonio Amazonove oglase
objavljeno 18:32 · 25. feb
Tri srpska startapa uskoro u Kini
objavljeno 17:43 · 25. feb
Od jula se ukida roming na Zapadnom Balkanu
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu