Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Ponedeljak 2. avgust
RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

40384.44$

CE

09:11 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

03:11 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

00:11 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:11 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

09:11 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

03:11 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

00:11 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

15:11 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

99.1

Д

117.6

Д

Ƀ

40384.44$

RS 41.65% · SAD 57.1% · EU 59.14%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Pon 2. avg


Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi

Od svog osnivanja 2016. godine, GoStudent je prikupio ukupno 291 milion evra. 

prenosimo
22/06/2021

Bečki GoStudent, platforma koja povezuje đake sa nastavnicima, uzela je novu investiciju od 205 miliona evra i procenjena vrednost startapa sada iznosi 1,4 milijarde evra. Prema navodima kompanije, nova sredstva planiraju da iskoriste za širenje na druga tržišta, Meksiko i Kanada su sledeći na listi, kao i da povećaju broj svojih nastavnika i predmeta koji su obuhvaćeni.

Novu rundu finansiranja vodio je DST Global, a učestvovali su i SoftBank Vision Fund 2, Tencent, Dragoneer, Coatue, Left Lane Capital i DN Capital. Od svog osnivanja 2016. godine, GoStudent je prikupio ukupno 291 milion evra. 

Startap posluje u 18 zemalja, i beleži oko 400.000 sesija mesečno na svojoj platformi. Đaci od predškolskog, pa sve do srednjoškolskog uzrasta koriste platformu da se povežu sa nastavnicima u časovima koji su fokusirani na individualno učenje. Nastavnici su ljudi koje GoStudent testira, proverava i intervjuiše pre nego što se pridruže platformi. 

Prema navodima GoStudenta, ova nova runda finansiranja učinila je kompaniju najvrednijim edtech startapom u Evropi. Kako su onlajn i drugi digitalni alati tokom prošle godine postajali sve relevantniji, tako je i GoStudent beležio značajan rast — kompanija je porasla za 700 odsto na godišnjem nivou. Investitori smatraju da će edtech sektor nastaviti da raste.

Izvor: Tech Crunch

UKRATKO
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
objavljeno 11:46 · 29. jul
Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije
objavljeno 13:20 · 27. jul
Tesla ostvarila preko milijardu $ prihoda u drugom kvartalu, uprkos pandemiji zabeležila osmo uzastopno profitabilno tromesečje
objavljeno 15:52 · 26. jul
Uber Freight akvizira Transplace, kompaniju koja razvija špediterski softver, za 2,25 milijarde $
objavljeno 13:00 · 22. jul
Salesforce zvanično akvizirao Slack za 27,7 milijardi $
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ