profile picture

Apple zatražio zaposlenima povratak u kancelariju od septembra, 3 dana nedeljno

Zaposleni mogu raditi na daljinu do dve nedelje u godini.

prenosimo
03/06/2021

Generalni direktor Apple-a, Tim Kuk, je u sredu poslao mejl osoblju u kojem je zatražio od njih da se vrate u kancelariju tri dana u nedelji, počev od septembra. Kuk je rekao da će se od većine zaposlenih tražiti da dolaze u kancelariju ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, uz mogućnost daljinskog rada sredom i petkom.

Zaposleni će takođe moći da rade na daljinu do dve nedelje u godini, „kako bi bili bliže porodici i voljenima, promenili pejzaž, zbog neočekivanih putovanja ili iz nekog drugog razloga”, navodi se u mejlu. Menadžeri će prethodno morati da odobre sve zahteve za rad na daljinu.

Ova promena nije potpuno neočekivana za Apple. Iako su zaposleni radili od kuće tokom pandemije, Apple je prethodno bio poznat po tome da je obeshrabrivao rad na daljinu. Decembra prošle godine, Kuk je najavio da bi zaposleni mogli da očekuju povratak u kancelarije čak i početkom juna.

Appleov stav o radu na daljinu, iako je poslednjih meseci opušteniji, i dalje je konzervativan u poređenju sa ostalim tehnološkim gigantima. U maju je Google najavio da će 20 odsto njegove radne snage moći da nastave da rade od kuće, čak i nakon pandemije. Direktor Facebook-a, Mark Zakerberg rekao je da je rad na daljinu „budućnost” i da svi mogu raditi od kuće, ukoliko dobiju odobrenje svog menadžera.

Izvor: The Verge

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca
test1 top image
PREDNOSTI RADA U TELESIGNU
EGZOTIČNE DESTINACIJE
BALANS VREMENA
ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
FITNES PROGRAM
DOGAĐAJI I PROSLAVE
PARKING I BUSPLUS
GAME ROOM
PROGRAM PREPORUKA
ZDRAVE PAUZE
MASAŽE
TRENINZI I KONFERENCIJE
#TELESIGN TOGETHER
ČITAJ JOŠ