Coworking u Startit Centru Beograd je otvoren 👉

Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 18. maj
RS 33.86% · SAD 47.19% · EU 31.98%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

96.6

Д

117.6

Д

Ƀ

42776.09$

CE

00:08 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

18:08 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

15:08 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

06:08 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

00:08 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

18:08 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

15:08 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

06:08 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

96.6

Д

117.6

Д

Ƀ

42776.09$

RS 33.86% · SAD 47.19% · EU 31.98%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 18. maj


Algoritamska umetnost: novi besplatan kurs na net.kabinetu 

Kurs koji povezuje srednjoškolska znanja iz matematike, informatike i likovne umetnosti. 

prenosimo
16/04/2021

Algoritamska umetnost je novi besplatan i interdisciplinaran kurs objavljen na platformi net.kabinet u okviru portala petlja.org. Ovo je drugi od tri planirana kursa u okviru projekta net.kabinet, ali i način da se ovaj projekat sa informatike proširi na ostale STEM predmete i tako podstakne interdisciplinarnost u domaćem formalnom obrazovanju.

Algoritamska umetnost je zamišljena kao kurs koji povezuje srednjoškolska znanja iz matematike, informatike i likovne umetnosti. Kurs je pisan popularnim jezikom, bogat je ilustracijima i kvizovima, a polaznici uz učenje mogu da kreiraju i svoje digitalne kreativne radove.

„Interdisciplinarni pristup koji donosi ovaj kurs je izuzetno važan za razvoj veština neophodnih za poslove budućnosti koji će podrazumevati sagledavanje složenih problema iz različitih uglova i traženje rešenja kroz raznorodna znanja — okupljenih u glavi jednog pojedinca ili jednog tima. Razvoj nauke i tehnologije doneo je brisanje jasnih granica između tradicionalno postavljenih disciplina i ukazao na sve veću potrebu za interdisciplinarnim pristupom. Kao obavezan element u takvom pristupu nameće se algoritamski način razmišljanja i osnovno znanje programiranja. Kod algoritamske umetnosti, upravo su računari ti koji su izgradili most između matematike i vizualne umetnosti, omogućavajući da se kroz umetnost matematika bolje i lakše razume, kao i da se pronađu novi alati za stvaranje umetničkog dela”, navodi Inicijativa Digitalna Srbija, koji je projekat razvila s Fondacijom Petlja.  

UKRATKO
objavljeno 13:28 · 13. maj
Članovi tima koji rade od kuće nisu posvećeni, kaže direktor firme koja izdaje poslovni prostor
objavljeno 16:32 · 12. maj
Ranjivosti u WiFi-ju otkrivene nakon 24 godine — hakeri mogu krasti podatke i napadati uređaje
objavljeno 16:24 · 12. maj
Neki rukovodioci Amazona zapošljavaju ljude samo da bi ih otpustili zbog interne politike
objavljeno 11:22 · 12. maj
Nemačka zabranila Facebook-u da obrađuje WhatsApp podatke zbog privatnosti korisnika
objavljeno 16:48 · 11. maj
Vrednost akcija cloud computing kompanija na najnižem nivou u poslednjih šest meseci
Predstavljamo poslodavca
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu