Adecco Group akvizira AKKA Technologies za 2,4 milijarde $, najveća akvizicija u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije

Adecco ima za cilj da poveća prisustvo u brzo rastućem sektoru istraživanja i razvoja.

prenosimo
29/07/2021

Adecco Group sklopila je ugovor kojim će akvizirati AKKA Technologies za 2,4 milijarde dolara (oko 2 milijarde evra), što će predstavljati najveću akviziciju u 25-godišnjoj istoriji švajcarske kadrovske kompanije, piše Reuters.

Kompanije sve više prepuštaju istraživački i razvojni rad spoljnim konsultantima, što je trend koji Adecco želi da iskoristi. Kako se navodi, spojiće AKKA sa svojim naučnim i IT kadrovskim poslovanjem sa ciljem da se pojačaju usluge, pružajući inženjersko, tehničko i istraživačko-razvojno osoblje proizvođačima automobila i vazduhoplovnim kompanijama.

Investitori kompanije AKKA dobiće 49 evra po akciji. Glavni akcionari, porodica Riči i belgijska holding kompanija CNP, prihvatili su uslove. Oni su vlasnici 60 odsto kompanije koja posluje u Evropi, pretežno u Francuskoj i Belgiji.

Adecco, koji posluje i u Srbiji, je nedavno takođe izvestio da su prihodi kompanije u drugom tromesečju porasli za 26 odsto na 5,26 milijardi evra, dok je neto prihod porastao na 145 miliona evra sa 21 milion koliko je iznosio prethodne godine.

Izvor: Reuters

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ