profile picture

86% IT-jevaca ne želi da se vrati u kancelariju, navodi anketa iz Velike Britanije

IT profesionalci traže fleksibilnost i zadovoljstvo na poslu.

prenosimo
04/06/2021

Kako se pandemija bliži kraju, a kompanije pripremaju za povratak zaposlenih, postaje jasnije da mnogi od njih ne žele da se vrate u kancelariju sa punim radnim vremenom. Među IT profesionalcima u Velikoj Britaniji, čak 86 odsto njih želi da nastavi da radi od kuće nakon pandemije, navodi istraživanje Hackajob-a, londonskog onlajn tržišta tehnoloških poslova.

Svega 14 odsto od 1.700 anketiranih IT profesionalaca izrazilo je želju da se vrati u kancelariju sa punim radnim vremenom, dok bi približno svaki četvrti želeo da radi na daljinu na neodređeno vreme. 60 odsto njih je zadovoljno hibridnim načinom rada, da par dana u nedelji provode u kancelariji, a ostatak kod kuće.

Pored toga, istraživanje otkriva da 80 odsto IT profesionalaca ne misli da će raditi za istu kompaniju u naredne dve godine. To sugeriše da zaposleni više brinu o fleksibilnosti i zadovoljstvu na poslu nego o stabilnom zaposlenju, privatnoj zdravstvenoj zaštiti i penzijama. 

Istraživanje takođe naglašava potrebu potencijalnih poslodavaca da se odreknu zapošljavanja preko CV-ja i eliminišu pristrasnosti koje i danas postoje u procesu zapošljavanja. Više od polovine (57 odsto) tehnoloških stručnjaka želi da njihove veštine govore o njima, a ne CV ili pol, etnička pripadnost, obrazovanje, seksualnost ili socijalno-ekonomski status. 

Izvor: CityAM

UKRATKO
objavljeno 12:51 · 05. avg
Francuski Dataiku, startap koji pomaže preduzećima da razviju projekte veštačke inteligencije podigao novu investiciju od 400 miliona $
objavljeno 13:00 · 03. avg
NCR Corporation akvizira LibertyX, kompaniju koja je pokrenula jedan od prvih maloprodajnih bankomata za bitkoine
objavljeno 17:23 · 02. avg
Square kupuje australijsku platnu kompaniju Afterpay za 29 milijardi $, najveća akvizicija kompanije
objavljeno 15:32 · 02. avg
EU kaznila Amazon sa 746 miliona €, najveća kazna do sada za kršenje zakona o zaštiti podataka
objavljeno 17:05 · 30. jul
Problematičan berzanski debi popularnog Robinhood-a, kompanija zatvorila dan trgovanja sa padom vrednosti akcija od 8 odsto
Predstavljamo poslodavca

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Cutting Edge Technologies
Ambitious And Industry Changing Projects
Long Term Career Development
Competitive Compensation
Private Health Insurance
Life Insurance
Detailed Mentoring
International Conferences
Work-Life Balance
Cozy Offices
ČITAJ JOŠ