Ova funkcionalnost će uskoro biti dostupna

Utorak 22. jun
RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

30468.39$

CE

17:01 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

11:01 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

08:01 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

23:01 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

CE

17:01 Central European Time: Beograd, Berlin, Pariz

ET

11:01 Eastern Time: Njujork, Boston, Majami

PT

08:01 Pacific Time: San Francisko, Los Anđeles, Sijetl

CS

23:01 China Standard Time: Peking, Šangaj, Singapur

$

98.8

Д

117.6

Д

Ƀ

30468.39$

RS 39.59% · SAD 53.03% · EU 47.4%
Procenat vakcinisanog stanovništva prema poslednjim informacijama
Uto 22. jun


86% IT-jevaca ne želi da se vrati u kancelariju, navodi anketa iz Velike Britanije

IT profesionalci traže fleksibilnost i zadovoljstvo na poslu.

prenosimo
04/06/2021

Kako se pandemija bliži kraju, a kompanije pripremaju za povratak zaposlenih, postaje jasnije da mnogi od njih ne žele da se vrate u kancelariju sa punim radnim vremenom. Među IT profesionalcima u Velikoj Britaniji, čak 86 odsto njih želi da nastavi da radi od kuće nakon pandemije, navodi istraživanje Hackajob-a, londonskog onlajn tržišta tehnoloških poslova.

Svega 14 odsto od 1.700 anketiranih IT profesionalaca izrazilo je želju da se vrati u kancelariju sa punim radnim vremenom, dok bi približno svaki četvrti želeo da radi na daljinu na neodređeno vreme. 60 odsto njih je zadovoljno hibridnim načinom rada, da par dana u nedelji provode u kancelariji, a ostatak kod kuće.

Pored toga, istraživanje otkriva da 80 odsto IT profesionalaca ne misli da će raditi za istu kompaniju u naredne dve godine. To sugeriše da zaposleni više brinu o fleksibilnosti i zadovoljstvu na poslu nego o stabilnom zaposlenju, privatnoj zdravstvenoj zaštiti i penzijama. 

Istraživanje takođe naglašava potrebu potencijalnih poslodavaca da se odreknu zapošljavanja preko CV-ja i eliminišu pristrasnosti koje i danas postoje u procesu zapošljavanja. Više od polovine (57 odsto) tehnoloških stručnjaka želi da njihove veštine govore o njima, a ne CV ili pol, etnička pripadnost, obrazovanje, seksualnost ili socijalno-ekonomski status. 

Izvor: CityAM

UKRATKO
objavljeno 13:15
Bečki GoStudent, koji povezuje đake sa nastavnicima, uzeo novu investicju od 205 miliona €, jedan od najvrednijih edtech startapa u Evropi
objavljeno 17:12 · 21. jun
Hongkonški kripto startap Amber postao jednorog nakon investicije od 100 miliona $
objavljeno 12:56 · 21. jun
Anduril, odbrambena tehnološka kompanija, uzela novu investiciju od 450 miliona $
objavljeno 16:35 · 18. jun
Malware, nazvan Vigilante, sprečava žrtve da preuzimaju piratski softver
objavljeno 14:46 · 18. jun
Generacija Z pokazuje veliki apetit za video igre, a 86% njih koristi mobilne uređaje i za gejming, navodi istraživanje
Predstavljamo poslodavca

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Godišnji budžet za lični razvoj
Super radni prostor
Parking
Sportske aktivnosti
Privatno zdravstveno osiguranje (i za članove porodice)
Regularno radno vreme za dobar work-life balans
Timska okupljanja (doručak ponedeljkom i pivo petkom)
ČITAJ JOŠ

Unesite termine za pretragu