Poslednji tehnološki gigant u nizu kompanija koje su svojim radnicima produžile odsustvo iz kancelarija je Uber, prenosi CNBC. Naravno, ova mera odnosi se na radnike koji svoj posao mogu da obavljaju od kuće, a povratak  je odložen sve do juna sledeće godine.

Kako je juče najavio izvršni direktor kompanije Dara Kosrovšahi, mera neće biti obavezna u slučaju da bude moguće da se kancelarije otvore pre utvrđenog roka. U tom slučaju, radnici će potencijalno moći da se vrate i ranije. 

Kako je za Business Insider potvrđeno iz Ubera, “budući da je kompanija zasnovana na fleksibilnom radu, želja je da se zaposlenima obezbede fleksibilnost, mogućnost izbora i dugoročna izvesnost, kako bi mogli da planiraju unapred”. Osim navedene pogodnosti, kompanija će kao dodatnu meru zaposlenima ponuditi iznos od 500 dolara,u cilju olakšavanja postavljanja kućne kancelarije. Naglašeno je da odluka o povratku u kancelarije zaposlenih neće uticati na ocenu njihovih poslovnih performansi.

Što se vozača tiče, Uber im trenutno nudi samo savetodavnu pomoć i usmerava ih ka drugim mogućnostima zaposlenja – ukoliko su nezadovoljni sumom novca koje zarađuju tokom perioda pandemije, budući da je potreba za uslugama prevoza smanjena.

Inače, bonus namenjen nabavljanju opreme za kancelarijski rad od kuće, još početkom pandemije svojim zaposlenima su obezbedile kompanije Facebook i Google, u iznosu od 1.000 dolara.

Pročitaj i: 

Učestvuj u najvećem domaćem istraživanju o radu van kancelarije — rezultati dostupni svima

Da li će tokom pandemije evropska IT industrija konačno dostići SAD i Kinu?

Početkom maja smo razgovarali sa predstavnicima nekoliko domaćih kompanija o planovima za povratak, a kako smo zbog novog povećanja broja zaraženih ostali i dalje kod kuće, pokrenuli smo najveće domaće istraživanje o radu van kancelarije, čiji će rezultati biti javno dostupni u narednim nedeljama.