Nordeus otvara novi Hub i pokreće programe podrške za game developere

Hub je smešten u GTC Green Heart poslovnom kompleksu, pored novootvorene zgrade Nordeusa i obuhvata 260 kvadratnih metara.

Danas je počeo sa radom Nordeus Hub, besplatan co-working prostor, ali i prostor za događaje i programe podrške namenjen programerskoj i dizajnerskoj zajednici u Beogradu.

Kako kažu iz Nordeusa, novi hub je namenjen razvoju indie game timova, startapa i osnaživanju talenata kako bi se unapredio obećavajući gejming ekosistem u Srbiji. Ponudom edukativnih programa, meetup-a, prezentacija i događaja namenjenih zajednici, Hub će biti centar u kojem ljudi mogu da uče i razvijaju svoje veštine, sarađuju, nalaze saradnike i dobijaju pomoć i podršku Nordeusovog tima, kao i drugih kompanija i profesionalaca iz industrije.

Otvaranju ovog Huba prethodilo je više od godinu dana razvoja koncepta, sa probnim prostorom koji je pokrenut u decembru 2018. godine. Novi Nordeus Hub je smešten u GTC Green Heart poslovnom kompleksu, pored novootvorene zgrade Nordeusa i obuhvata 260 kvadratnih metara. Poseduje kapacitet od 30 sedećih mesta u co-working prostoru i okvirno 70 mesta za posetioce događaja, a raspolaže i sa dve sale za sastanke, kuhinjom i drugim prostorijama.

U Nordeus Hubu organizovaće se i programi i događaji za developere iz IT industrije i studente, koji će ih upoznati sa gejmingom kao biznisom i ponuditi im alate i podršku tokom početnih faza karijera i startapa, naveo je Miloš Paunović, CSR specijalista u Nordeusu.

U tom smislu, dva ključna programa koja će biti započeta u 2019. godini su Booster i Intro to Gaming.

Booster je besplatni program koji će u trajanju od šest meseci ponuditi timovima i pojedincima u gejming industriji prostor za rad i saradnju u co-working prostoru, seriju specijalno dizajniranih radionica i mogućnosti za mentorstvo od strane profesionalaca iz Nordeusovih redova. Prvi program je već počeo zahvaljujući prijavama koje su ostvarene kroz saradnju sa SGA (Asocijacija industrije video-igara Srbije), ali svi zainteresovani za narednu rundu se mogu prijaviti na sledećem linku.

Intro to Gaming je program koji obuhvata niz događaja i prezentacija namenjenih svima koje zanima karijera u gejming industriji i pokriva sve aspekte rada. Do kraja 2019. godine u okviru ovog projekta planirano je obuhvatanje nekoliko tema: industrija video-igara u svetu, Free-to-Play tržište igara, razvoj video-igara, umetnost u video-igrama, produkcija, dizajniranje video-igara i dr, a prvi događaj planiran je za početak oktobra.

Nordeus Hub je dodatak već postojećim inicijativama koje je Nordeus pokrenuo u saradnji sa drugim kompanijama, kao što su Asocijacija industrije video-igara Srbije (SGA), koja je prošle godine pokrenuta u saradnji sa još sedam kompanija, i Inicijativa Digitalna Srbija, u kojoj je Nordeus takođe jedna od devet kompanija osnivača.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Marija Milutinović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu