Nordeus otvara novi Hub i pokreće programe podrške za game developere

Hub je smešten u GTC Green Heart poslovnom kompleksu, pored novootvorene zgrade Nordeusa i obuhvata 260 kvadratnih metara.

Danas je počeo sa radom Nordeus Hub, besplatan co-working prostor, ali i prostor za događaje i programe podrške namenjen programerskoj i dizajnerskoj zajednici u Beogradu.

Kako kažu iz Nordeusa, novi hub je namenjen razvoju indie game timova, startapa i osnaživanju talenata kako bi se unapredio obećavajući gejming ekosistem u Srbiji. Ponudom edukativnih programa, meetup-a, prezentacija i događaja namenjenih zajednici, Hub će biti centar u kojem ljudi mogu da uče i razvijaju svoje veštine, sarađuju, nalaze saradnike i dobijaju pomoć i podršku Nordeusovog tima, kao i drugih kompanija i profesionalaca iz industrije.

Otvaranju ovog Huba prethodilo je više od godinu dana razvoja koncepta, sa probnim prostorom koji je pokrenut u decembru 2018. godine. Novi Nordeus Hub je smešten u GTC Green Heart poslovnom kompleksu, pored novootvorene zgrade Nordeusa i obuhvata 260 kvadratnih metara. Poseduje kapacitet od 30 sedećih mesta u co-working prostoru i okvirno 70 mesta za posetioce događaja, a raspolaže i sa dve sale za sastanke, kuhinjom i drugim prostorijama.

U Nordeus Hubu organizovaće se i programi i događaji za developere iz IT industrije i studente, koji će ih upoznati sa gejmingom kao biznisom i ponuditi im alate i podršku tokom početnih faza karijera i startapa, naveo je Miloš Paunović, CSR specijalista u Nordeusu.

U tom smislu, dva ključna programa koja će biti započeta u 2019. godini su Booster i Intro to Gaming.

Booster je besplatni program koji će u trajanju od šest meseci ponuditi timovima i pojedincima u gejming industriji prostor za rad i saradnju u co-working prostoru, seriju specijalno dizajniranih radionica i mogućnosti za mentorstvo od strane profesionalaca iz Nordeusovih redova. Prvi program je već počeo zahvaljujući prijavama koje su ostvarene kroz saradnju sa SGA (Asocijacija industrije video-igara Srbije), ali svi zainteresovani za narednu rundu se mogu prijaviti na sledećem linku.

Intro to Gaming je program koji obuhvata niz događaja i prezentacija namenjenih svima koje zanima karijera u gejming industriji i pokriva sve aspekte rada. Do kraja 2019. godine u okviru ovog projekta planirano je obuhvatanje nekoliko tema: industrija video-igara u svetu, Free-to-Play tržište igara, razvoj video-igara, umetnost u video-igrama, produkcija, dizajniranje video-igara i dr, a prvi događaj planiran je za početak oktobra.

Nordeus Hub je dodatak već postojećim inicijativama koje je Nordeus pokrenuo u saradnji sa drugim kompanijama, kao što su Asocijacija industrije video-igara Srbije (SGA), koja je prošle godine pokrenuta u saradnji sa još sedam kompanija, i Inicijativa Digitalna Srbija, u kojoj je Nordeus takođe jedna od devet kompanija osnivača.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Marija Milutinović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu