Osnovana Asocijacija industrije video igara Srbije — pospešivanje razvoja domaćeg gejming sektora

Vodeće gejming kompanije udružile su se kako bi ojačale domaću industriju video igara.

Na ovogodišnjem GameUpu, 31. marta, biće zvanično predstavljena nova organizacija — Asocijacija industrije video igara Srbije (Serbian Games Association), iza koje su u ovom trenutku stale neke od najjačih gejming kompanija u Srbiji.

Novoosnovana organizacija nastala je s ciljem pospešivanja razvoja i povećavanja globalne konkurentnosti domaćeg gejming sektora. Kako bi ispunila taj cilj, u planu Asocijacije je da po celoj Srbiji sprovodi aktivnosti koje se tiču:

 • popisivanja i kreiranja baze domaćih game dev kompanija,
 • saradnje između lokalnih game developera,
 • ostvarivanja raznih benefita za članove Asocijacije,
 • organizovanja SGA meetupa,
 • organizovanja game jamova,
 • organizovanja nastupa na internacionalnim događajima,
 • dovođenja internacionalnih konferencija u Srbiju kroz svoje mreže kontakata, i
 • privlačenja investicija za lokalne game developere.

SGA u svoje članove za sada ubraja Cofa Games, Eipix, Fortuna E-sports, Nordeus, Mad Head Games, Two Desperados, Zero Gravity i 3Lateral, ali poziva i sve druge koji su zainteresovani za domaću industriju video igara da im se pridruže. Za uzvrat SGA svojim članovima nudi mogućnost da se predstave na domaćim i internacionalnim događajima, ostvare kontakt sa ljudima iz industrije, dobiju popuste i pristup uslugama i proizvodima raznih kompanija i priliku da unaprede svoju ekspertizu uvidom u iskustvo lokalnih i međunarodnih profesionalaca.

Kao što smo već napisali, prvo javno istupanje Asocijacije biće 31. marta na GameUpu, gde će Marija Ilić (Two Desperados), Nikola Čavić (Nordeus) i Uroš Banješević (Mad Head Games) predstaviti ciljeve, misiju i viziju organizacije, i pozvati sve prisutne da se uključe u debatu o izazovima gejming industrije u Srbiji. Takođe, tada će biti najavljen i prvi meetup koji će biti održan 12. aprila (i koji će naknadno biti najavljen i na našem blogu).

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Sanja Vatić

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu