Osnovana Asocijacija industrije video igara Srbije — pospešivanje razvoja domaćeg gejming sektora

Vodeće gejming kompanije udružile su se kako bi ojačale domaću industriju video igara.

Na ovogodišnjem GameUpu, 31. marta, biće zvanično predstavljena nova organizacija — Asocijacija industrije video igara Srbije (Serbian Games Association), iza koje su u ovom trenutku stale neke od najjačih gejming kompanija u Srbiji.

Novoosnovana organizacija nastala je s ciljem pospešivanja razvoja i povećavanja globalne konkurentnosti domaćeg gejming sektora. Kako bi ispunila taj cilj, u planu Asocijacije je da po celoj Srbiji sprovodi aktivnosti koje se tiču:

  • popisivanja i kreiranja baze domaćih game dev kompanija,
  • saradnje između lokalnih game developera,
  • ostvarivanja raznih benefita za članove Asocijacije,
  • organizovanja SGA meetupa,
  • organizovanja game jamova,
  • organizovanja nastupa na internacionalnim događajima,
  • dovođenja internacionalnih konferencija u Srbiju kroz svoje mreže kontakata, i
  • privlačenja investicija za lokalne game developere.

SGA u svoje članove za sada ubraja Cofa Games, Eipix, Fortuna E-sports, Nordeus, Mad Head Games, Two Desperados, Zero Gravity i 3Lateral, ali poziva i sve druge koji su zainteresovani za domaću industriju video igara da im se pridruže. Za uzvrat SGA svojim članovima nudi mogućnost da se predstave na domaćim i internacionalnim događajima, ostvare kontakt sa ljudima iz industrije, dobiju popuste i pristup uslugama i proizvodima raznih kompanija i priliku da unaprede svoju ekspertizu uvidom u iskustvo lokalnih i međunarodnih profesionalaca.

Kao što smo već napisali, prvo javno istupanje Asocijacije biće 31. marta na GameUpu, gde će Marija Ilić (Two Desperados), Nikola Čavić (Nordeus) i Uroš Banješević (Mad Head Games) predstaviti ciljeve, misiju i viziju organizacije, i pozvati sve prisutne da se uključe u debatu o izazovima gejming industrije u Srbiji. Takođe, tada će biti najavljen i prvi meetup koji će biti održan 12. aprila (i koji će naknadno biti najavljen i na našem blogu).

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Sanja Vatić

Unesite termine za pretragu