Osnovana Asocijacija industrije video igara Srbije — pospešivanje razvoja domaćeg gejming sektora

Vodeće gejming kompanije udružile su se kako bi ojačale domaću industriju video igara.

Na ovogodišnjem GameUpu, 31. marta, biće zvanično predstavljena nova organizacija — Asocijacija industrije video igara Srbije (Serbian Games Association), iza koje su u ovom trenutku stale neke od najjačih gejming kompanija u Srbiji.

Novoosnovana organizacija nastala je s ciljem pospešivanja razvoja i povećavanja globalne konkurentnosti domaćeg gejming sektora. Kako bi ispunila taj cilj, u planu Asocijacije je da po celoj Srbiji sprovodi aktivnosti koje se tiču:

 • popisivanja i kreiranja baze domaćih game dev kompanija,
 • saradnje između lokalnih game developera,
 • ostvarivanja raznih benefita za članove Asocijacije,
 • organizovanja SGA meetupa,
 • organizovanja game jamova,
 • organizovanja nastupa na internacionalnim događajima,
 • dovođenja internacionalnih konferencija u Srbiju kroz svoje mreže kontakata, i
 • privlačenja investicija za lokalne game developere.

SGA u svoje članove za sada ubraja Cofa Games, Eipix, Fortuna E-sports, Nordeus, Mad Head Games, Two Desperados, Zero Gravity i 3Lateral, ali poziva i sve druge koji su zainteresovani za domaću industriju video igara da im se pridruže. Za uzvrat SGA svojim članovima nudi mogućnost da se predstave na domaćim i internacionalnim događajima, ostvare kontakt sa ljudima iz industrije, dobiju popuste i pristup uslugama i proizvodima raznih kompanija i priliku da unaprede svoju ekspertizu uvidom u iskustvo lokalnih i međunarodnih profesionalaca.

Kao što smo već napisali, prvo javno istupanje Asocijacije biće 31. marta na GameUpu, gde će Marija Ilić (Two Desperados), Nikola Čavić (Nordeus) i Uroš Banješević (Mad Head Games) predstaviti ciljeve, misiju i viziju organizacije, i pozvati sve prisutne da se uključe u debatu o izazovima gejming industrije u Srbiji. Takođe, tada će biti najavljen i prvi meetup koji će biti održan 12. aprila (i koji će naknadno biti najavljen i na našem blogu).

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Sanja Vatić

NAPISAO/la članak     28/03/2018

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu