Osnovana Asocijacija industrije video igara Srbije — pospešivanje razvoja domaćeg gejming sektora

Vodeće gejming kompanije udružile su se kako bi ojačale domaću industriju video igara.

Sanja Vatić
28/03/2018

Na ovogodišnjem GameUpu, 31. marta, biće zvanično predstavljena nova organizacija — Asocijacija industrije video igara Srbije (Serbian Games Association), iza koje su u ovom trenutku stale neke od najjačih gejming kompanija u Srbiji.

Novoosnovana organizacija nastala je s ciljem pospešivanja razvoja i povećavanja globalne konkurentnosti domaćeg gejming sektora. Kako bi ispunila taj cilj, u planu Asocijacije je da po celoj Srbiji sprovodi aktivnosti koje se tiču:

SGA u svoje članove za sada ubraja Cofa Games, Eipix, Fortuna E-sports, Nordeus, Mad Head Games, Two Desperados, Zero Gravity i 3Lateral, ali poziva i sve druge koji su zainteresovani za domaću industriju video igara da im se pridruže. Za uzvrat SGA svojim članovima nudi mogućnost da se predstave na domaćim i internacionalnim događajima, ostvare kontakt sa ljudima iz industrije, dobiju popuste i pristup uslugama i proizvodima raznih kompanija i priliku da unaprede svoju ekspertizu uvidom u iskustvo lokalnih i međunarodnih profesionalaca.

Kao što smo već napisali, prvo javno istupanje Asocijacije biće 31. marta na GameUpu, gde će Marija Ilić (Two Desperados), Nikola Čavić (Nordeus) i Uroš Banješević (Mad Head Games) predstaviti ciljeve, misiju i viziju organizacije, i pozvati sve prisutne da se uključe u debatu o izazovima gejming industrije u Srbiji. Takođe, tada će biti najavljen i prvi meetup koji će biti održan 12. aprila (i koji će naknadno biti najavljen i na našem blogu).

Sanja Vatić

Objavio/la članak.

sreda, 28. Mart, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije