GameUp 2018 — Indie Expo Zone, tehnička predavanja i Portfolio reviews na okupljanju regionalne game dev scene

Četvrto izdanje GameUpa održaće se 31. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, a ulaz je kao i svake godine slobodan.

Nevenka Rangelov - 15. Mart, 2018.

GameUp je događaj posvećen lokalnoj i regionalnoj game development zajednici, s ciljem upoznavanja i umrežavanja profesionalaca, entuzijasta i ljubitelja video igara, kao i unapređenja gaminga kao rastuće oblasti u regiji.

Misija GameUpa je da kroz različite programske celine promoviše igre i ostvarenja lokalnih i regionalnih developera i osnaži domaću game dev zajednicu.

Ovde možete pogledati i kako je izgledalo prošlogodišnje izdanje GameUpa: 


Tokom prethodne 3 godine, 50 indie timova predstavilo je svoje igre pred više od 2500 posetilaca; 15 predavača podelilo je svoje znanje, a domaće kompanije promovisale su svoja ostvarenja, objašnjava Tamara Nikolić Babić, jedna od organizatorki događaja.

GameUp svake godine raste, a četvrto izdanje donosi još kvalitetniji sadržaj i nove programske celine, a posebna pažnja posvećena je tehničkim predavanjima, koja su uvek najposećenija.

Indie Expo Zone

Ukoliko sami ili sa grupom prijatelja razvijate igru, na ovogodišnjem izdanju GameUpa je možete javno prezentovati. Na događaju ćete imati priliku da prikažete svoje igre brojnim posetiocima, upoznate druge razvojne timove, kao i profesionalce iz industrije. Na kraju, GameUp žiri će proglasiti tri pobedničke igre čiji autori će osvojiti nagrade. 

Prijave za Indie Expo Zone powered by Reboot su otvorene do 20. marta.

Portfolio reviews

Pored predavanja, panel diskusija i predstavljanja igara, biće organizovano i upoznavanje sa domaćim game dev kompanijama kroz Portfolio reviews.

Ukoliko želite da postanete game dev profesionalac, prijavljivanjem na Portfolio reviews imate priliku da upoznate predstavnike domaćih kompanija i kroz razgovor sa njima saznate više o otvorenim pozicijama, ali i o načinima unapređenja svojih veština.

Četvrto izdanje GameUpa održaće se 31. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, a ulaz je kao i svake godine slobodan.