Evropska zajednica frilensera: Mislite da su vaši porezi visoki? Pogledajte srpske frilensere 

Uoči sastanka s Vladom. 

Petar Paunović
05/02/2021

Podrška srpskim frilenserma stiže o kolega iz Evrope, tačnije freelancing.eu, svojevrsnog imenika evropskih radnika na internetu. Oni su uoči sastanka Udruženja radnika na internetu sa predstavnicima Vlade, koji je zakazan danas za 14 časova, objavili saopštenje na svom sajtu. 

Da li mislite da su vam porezi previsoki? Pa, razmisli ponovo. Srpski frilenseri i gig radnici suočeni su sa ozbiljnim prekomernim oporezivanjem do 80 odsto ukupnog prihoda ostvarenog u poslednjih pet godina.”

Do you think your taxes are too high? Well, think again. Serbian freelancers and gig workers face serious over-taxation of up to 80% of their total income earned over the past five years.

Posted by Freelancing.eu on Friday, February 5, 2021

U saopštenju su objasnili i kakva je situacija njihovih kolega u Srbiji, i pozvali na podršku i solidarnost. 

Podsetimo, na današnjem sastanaku frilensera i Vlade bi trebalo da bude doneto konačno rešenje o tome kako će biti oporezovani radnici na internetu za prethodnih pet godina. Udruženje je juče ponovilo da je jedino razumno rešenje njihov osnovni zahtev, a to da da se postupci obustave, te da naplata poreza krene kada se reši pravni status frilensera.

Pročitaj i: 

Transparentnost: Da li PU uopšte ima podatke o svim frilenserima? 

URI: Svi frilenseri će biti tretirani jednako, odluka možda ne bude u petak

Frilenseri insistiraju na subvencijama i to ne treba da bude šala 

Petar Paunović

Objavio/la članak.

petak, 5. Februar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije