Situacija na Fakultetu tehničkih nauka polako se pretvara u lanac demantija. Prvo je podneta krivična prijava protiv dekana Radeta Doroslovačkog, koju je on demantovao. Zatim je profesor FTN-a Ilija Tanackov odjasnio da je dekanov demanti poluistinit, a danas je Doroslovački poslao Startit Dnevniku odgovor i na te tvrdnje. 

„Prof. dr Ilija Tanackov nije prezentovao punomoć da istupa u ime drugih profesora, tako da  smatram da on protiv mene istupa u svoje ime. Sa svoje strane, sa kolegom ne želim da komuniciram putem medija, nego u okviru organa Fakulteta ili na način koji odrede nadležni državni organi.

Što se tiče uvreda i iznošenja neistinitih ličnih i porodičnih prilika kojima sam izložen od strane prof. dr Ilija Tanackova u više medija u poslednje vreme, obaveštavam Vas da sam podneo privatnu krivičnu tužbu protiv prof. dr Ilije Tanackova.”

Bio je to celovit odgovor dekana Doroslovačkog na tekst Saldo nije njegov”, objavljen na Startit Dnevniku. Nažalost, dekan ni uprava FTN-a nisu odgovorili detaljno na optužbe koje je Tanackov izneo u svom tekstu, kao ni na sve ranija pisanja medija i drugih profesora, pa je javnost ostala uskraćena za razjašnjenje situacije. 

Kada smo zamolili da nam daju preciznije objašnjenje za finansijski uspeh tog fakulteta, za koji tvrde da je dobar, samo su kratko odgovorili da je dobar finansijski rezultat Fakulteta tehničkih nauka posledica njegovog odgovornog i racionalnog poslovanja na svim poljima”.

Podsetimo, nedugo posle stupanja dekana Doroslovačkog na čelo FTN-a, na tom fakultetu su se dešavale brojne sporne situacije, o kojima mediji godinama izveštavaju. Kako se ove godine navršava treći mandat Doroslovačkog, pojedini profesori se nadaju da neće uspeti da se izbori za još jedno trogodišnje upravljanje tom istitucijom. S obzirom na to da bi pre završetka tog mandata napunio 70 godina i morao da ode u penziju, veruju da neće ni moći da se kandiduje.