Startap osmislio simulaciju pauze i druženja u kancelariji, integrisanu u Slack, nije za sve

U Hallway-u polaze od ideje da rad od kuće ima veliku rupu koja treba da se popuni, a to su prostori za pauze, ćaskanje i druženje kolektiva u toku radnog vremena.

Milioni zaposlenih u različitim industrijama više od mesec dana (mnogi više i od toga) žive i rade od kuće. Takav rad može sa sobom da nosi usamljenost i manjak direktne komunikacije sa ljudima, sa kolegama i saradnicima, deo kancelarijskog života koji se podrazumeva u mnogim firmama. 

Za samo 4 dana ideja je zaživela i došla do prvih korisnika”, kako kaže jedan od suosnivača a  prenosi TechCrunch. Hallway omogućava korisnicima da zakažu automatske desetominutne video-sastanke putem kanala na Slack-u i time naprave poseban prostor za ćaskanje sa kolegama, pauzu za cigaretu, kafu i druge neformalne aktivnosti. 

Početna podešavanja organizuju sastanke na svaka 2 sata između 9:00 i 18:00, od ponedeljka do petka, a tempo i količina sastanka mogu se promeniti i prilagoditi sopstvenim potrebama. 

Ovu ekstenziju Slack-a u trenutku pisanja navedenog članka na TechCrunchu koristilo je oko 170 timova, a u planu daljeg razvoja je rad na tome da se prilagodi i aktivnostima poput tim bildinga i onlajn regrutacije.

Čini nam se da ovo rešenje nije za sve — ukoliko vaš posao podrazumeva veliki broj sastanaka, i ukoliko ste među mnogima koji osećaju „Zoom zamor”, verovatno je poslednja stvar koja bi vas opustila još jedan u nizu poziva. 

U više navrata Startit Dnevnik je pisao o poteškoćama i dobrim praksama rada od kuće. Set saveta objavio je Mulenveg koji sa timom radi 15 godina od kuće, uz pomoć kompanije WorkPuls napravljen je set saveta za menadžere, a bilo je reči i o svakodnevnim poteškoćama remote rada.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu