Startap osmislio simulaciju pauze i druženja u kancelariji, integrisanu u Slack, nije za sve

U Hallway-u polaze od ideje da rad od kuće ima veliku rupu koja treba da se popuni, a to su prostori za pauze, ćaskanje i druženje kolektiva u toku radnog vremena.

Milioni zaposlenih u različitim industrijama više od mesec dana (mnogi više i od toga) žive i rade od kuće. Takav rad može sa sobom da nosi usamljenost i manjak direktne komunikacije sa ljudima, sa kolegama i saradnicima, deo kancelarijskog života koji se podrazumeva u mnogim firmama. 

Za samo 4 dana ideja je zaživela i došla do prvih korisnika”, kako kaže jedan od suosnivača a  prenosi TechCrunch. Hallway omogućava korisnicima da zakažu automatske desetominutne video-sastanke putem kanala na Slack-u i time naprave poseban prostor za ćaskanje sa kolegama, pauzu za cigaretu, kafu i druge neformalne aktivnosti. 

Početna podešavanja organizuju sastanke na svaka 2 sata između 9:00 i 18:00, od ponedeljka do petka, a tempo i količina sastanka mogu se promeniti i prilagoditi sopstvenim potrebama. 

Ovu ekstenziju Slack-a u trenutku pisanja navedenog članka na TechCrunchu koristilo je oko 170 timova, a u planu daljeg razvoja je rad na tome da se prilagodi i aktivnostima poput tim bildinga i onlajn regrutacije.

Čini nam se da ovo rešenje nije za sve — ukoliko vaš posao podrazumeva veliki broj sastanaka, i ukoliko ste među mnogima koji osećaju „Zoom zamor”, verovatno je poslednja stvar koja bi vas opustila još jedan u nizu poziva. 

U više navrata Startit Dnevnik je pisao o poteškoćama i dobrim praksama rada od kuće. Set saveta objavio je Mulenveg koji sa timom radi 15 godina od kuće, uz pomoć kompanije WorkPuls napravljen je set saveta za menadžere, a bilo je reči i o svakodnevnim poteškoćama remote rada.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu