Rad od kuće zauvek? Može, ako radiš za Twitter

Velike kompanije najavile povratak u kancelarije na jesen, Twitter najavio da povratka ne mora ni da bude.

Juče je izvršni direktor Twitter-a Džek Dorsi obavestio svoje zaposlene da ne moraju da se vrate na radna mesta, čak i kada se mere zaštite od korona virusa potpuno obustave. Razlog je uspešnost dvomesečnog rada na remote režimu. Naravno, dozvola ne obuhvata radnike čije je fizičko prisustvo neophodno u kancelarijama.

Kako BuzzFeed News navodi, kompanija je početkom marta poslala svoje radnike kući i već tada su postojale naznake da će se odnos prema radnom mestu u narednom periodu menjati. HR direktorka kompanije je istakla da će skeptični radnici otkriti da mogu da napreduju čak i kada nisu u kancelarijama, a menadžeri da je moguće efikasno organizovati svoje zaposlene na remote režimu.

U istom obraćanju Dorsi je najavio moguć povratak u kancelarije tek od septembra. Sličnu odluku doneli su i Google, Facebook i Amazon, potvrdivši da se ne vraćaju u kancelarije pre jeseni

Već je poznat ovakav način rada i na globalnoj i domaćoj IT sceni. Podsetimo se da je kreator WordPress-a sa svojim timom 15 godina na remote režimu. Ovih dana razgovarali smo i sa više domaćih IT firmi da bismo saznali da li su donele odluku o povratku na radna mesta. Dobili smo različite odgovore, ne samo po pitanju predviđenog roka, već i po načinu adaptacije radnog mesta na nove okolnosti.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu