Programi za decu

U Startit Centrima svake nedelje organizujemo besplatne kurseve i radionice programiranja za različite uzraste dečaka i devojčica. Trenutno su otvorene prijave za Beograd i Inđiju, a uskoro otvaramo i prijave za Novi Sad. Kako budemo širili lokacije biće ovde dodavane i prijave za njih.

Programi na koje se možete prijaviti su jednonedeljni kurs programiranja igara i aplikacija u Skreču ili jednodnevna radionica robotike uz pomoć Raspberry Pi.

Programi su namenjeni deci od trećeg razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole.

Učešće na ovim radionicama će za decu biti besplatno, a projekat će  finansirati iz naše Kickstarter kampanje i realizuje se zahvaljujući podršci partnera Startit Centra i partnera u nastavi.

Pod krovnom organizacijom Startita/SEEICT-a, ove programe ćemo realizovati sa nastavnim partnerima, Rankom Trifkovićem i APE Roboticsom.

Učenje kroz igre

Sve radionice su koncipirane tako da su deci zabavne — ili pravimo igrice ili upravljamo robotima, i kroz igru lakše savladavamo složene načine razmišljanja i stvaranja. Ujedno, radionice nisu zabavišta “našminkana” učenjem, već pre obrnuto — želimo da sa klincima i klinkama stvarno zagrebemo površinu ovih veština.

Radionice su stoga namenjene deci koja imaju sklonost ka radu na računarima i kreativnom izražavanju, jer na taj način ceo projekat postiže najveći mogući efekat.

Evo i programa koje smo pripremili:

1. Kurs pravljenja igara uz programski jezik Scratch, sa Rankom Trifkovićem — za uzrast od III do VIII razreda osnovne škole.

2. Radionica osnova programiranja robota, sa APE Roboticsom — za starije osnovce i srednjoškolce.

Kliknite na svaki od ovih programa za  detaljnije informacije, i za prijavljivanje na najavljene termine.

Prijavite se

Prijavite se na obaveštenja mejlom o svakom novom najavljenom programu putem forme ispod.