Prva besplatna UX radionica za decu u beogradskom Startit Centru

Radionica će se održati 11. avgusta sa početkom od 12h u beogradskom Startit Centru.

Danica Kovač - 28. Jul, 2017.

Na ovoj petočasovnoj radionici deca će na dinamičan i kreativan način učiti nešto više o dizajniranju korisničkog iskustva kod digitalnih proizvoda.

Radionica je namenjena osnovcima starijim od 12 godina i biće biti podeljena na više delova. U prvom delu deca će učiti kako da analiziraju već postojeća rešenja i uoče njihove najveće prednosti i mane. Uz pomoć mentorke deca će u grupama pokušati da dizajniraju svoje rešenje oslanjajući se na analizu i potrebe svojih korisnika.

Na kraju, deca će svoj dizajn međusobno testirati i proveriti kako ga na osnovu dobijenih povratnih informacija mogu unaprediti.

Mentorka na radionici biće Tatjana Zavađa, UX dizajnerka iz Byteouta.

Ova besplatna radionica se organizuje u okviru projekta “Podrška privatnom sektoru u Srbiji” koji SEE ICT organizuje u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Prijave

Radionica će se održati 11. avgusta sa početkom od 12h u Startit Centru Beograd (Savska 5). Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta neophodno da deca budu prijavljena putem ove formeNakon zatvaranja forme, svi učesnici koji budu primljeni dobiće povratni mejl o detaljima radionice.