Prijave za novu fazu prekvalifikacija otvorene do 22. jula

Ovaj ciklus će biti organizovan u deset gradova širom Srbije za ukupno 775 polaznika.

Sanja Vatić - 13. Jun, 2018.

Nakon sprovedenog pilot projekta, pokretanja druge faze i obećanja da će ove godine uložiti 170 miliona dinara u program prekvalifikacije u IT sektor, Vlada je saopštila da nastavlja ovu inicijativu. Od 9. do 22. jula su otvorene prijave za nove polaznike, a pravo učešća imaju građani Srbije sa najmanje završenom srednjom školom koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Više detalja o uslovima učešća i načinu selekcije kandidata možete pronaći na sajtu ITObuke.

U okviru ove faze programa prekvalifikacija koja startuje u septembru planirana su mesta za 775 polaznika u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Kragujevcu, Čačku, Užicu i Novom Pazaru, a od juna je otvoren i poziv za institucije koje su zainteresovane da izvode obuku. Uslov za izvođače je da imaju sporazume o saradnji sa IT kompanijama kako bi, kao i u prethodnim fazama prekvalifikacija, i u okviru ove bili u mogućnosti da obezbede stručnu praksu za polaznike.

U planu je da polaznici savladaju osnove programskih jezika Java, JavaScript, PHP ili .Net framework, uz upoznavanje sa ostalim programskim jezicima i bazama podataka.