Nakon uspešno završene pilot faze programa prekvalifikacije koju je pohađalo 100 polaznika, juče je otpočeta druga faza u kojoj će biti obučeno još 900 ljudi. Program realizuje Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo zajedno sa Kancelarijom Vlade za IT i eUpravu.

Cilj projekta je da se obučavanjem junior developera zadovolje potrebe domaće IT industrije, utvrđene zajedničkim istraživanjem Infostuda i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Prijave za drugu fazu projekta su otvorene juče i trajaće do 5. novembra.

Šta nas očekuje u drugoj fazi?

Program podrazumeva 250 časova obuka i još 160 časova prakse, dok je još 250 časova predviđeno za samostalni rad polaznika.

Izbor učesnika je podeljen u dve faze. Prvu fazu odabira sprovodi nezavisna agencija koja će biti izabrana na tender. Prva faza će se zasnivati na konkurentnom testiranju veština putem onlajn.

Svi koji su se prijavili u pilot fazi projekta moraju da ponove prijavu ako žele da učestvuju u drugoj fazi projekta.

Prva faza testiranja će biti sprovedena sredinom novembra.

Druga faza testiranja će obuhvatiti 2.000 najbolje rangiranih kandidata, koje će biti dodatno testirani ili intervjuisani od strane izvođača obuka.

Kriterijumi koje kandidati treba da ispune kako bi učestvovali u testiranju:

U prvoj fazi, obuke su vršile četiri škole u tri grada, Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Za sada još uvek nije objavljena informacija u kojim će se gradovima vršiti obuka u ovoj fazi. Trenutno je otvoren i poziv za kompanije koje su zainteresovane da vrše testiranje kandidata.

Troškovi obuke iznose 100 evra i uplaćuju se izvođaču.

Prijava

Konkurs je otvoren do 5. novembra u 23h, a prijave se vrše na sajtu itobuke.rs.


Pogledajte još i:

Kako i odakle samostalno učiti programiranje

3 sajta na kojima možete naučiti da programirate, zaraditi novac i dobiti posao developera

Zašto smo odlučili da pokrenemo sajt za besplatno učenje WordPressa i da razvijamo lokalne WP zajednice