Pobednik Casual Connecta srpska igra Awakening of Heroes

Zoja Kukić - 12. Novembar, 2014.

Sinoć, na žurci nakon drugog dana Casual Connecta, jedne od najvećih svetskih gejming konferencija, proglašeni su pobednici Indie Prize nagrade za koju se takmičilo 40 nezavisnih kreatora igara.

Igra koja je izabrana za najbolju od strane stručnog žirija je srpska Awakening of Heroes, koju kreira domaća ekipa COFA Games. Oni su dobili Indie Prize stipendiju koja im omogućava predstavljanje igre na Casual Connect Europe u Amsterdamu.

Nevena Jovanović, osnivačica Awakening of Heroes podelila je za Startit svoje utiske:

10429256_10152311322192099_6232107890131461990_nNadali smo se nekoj od nagrada, ali nas je iznenadilo što smo osvojili baš prvu. Ovo nam je još jedan pokazatelj da smo na dobrom putu i nadamo se da će nam pomoći u promovisanju igre kada bude vreme.

Dosta smo putovali poslednjih meseci i plan nam je da se u narednom periodu što više fokusiramo na razvoj igre.

awakening-of-heroes-casual-connect

COFA Games pravi prvu domaću MOBA igru namenjenu pre svega damama, što je netipično za ovaj žanr. Dobili su bespovratni grant od Inovacionog fonda, a bili su i u finskom akceleratoru Startup Sauna. Više o igri koju prave možete pročitati i u našem prikazu.

Pobeda ovog tima mogla bi dodatno da ispromoviše domaću gejming industriju, pogotovo imajući na umu da su sva 3 glavna sponzora ove konferencije iz Srbije – Eipix, Mad Head Games i Nordeus.

Pobednici su proglašeni i u pojedinačnim kategorijama, a prema glasovima publike najbolja igra je Mayan Death Robots iz Belgije. Srbija je zemlja sa najviše predstavnika u ovom takmičenju, sa čak 7 predstavnika, ali sem COFA Gamesa niko drugi nije nagrađen.

Pobednici u drugim kategorijama

Best Game Art – STEAMPUNKER by Telehorse, Poland

Most Innovative Game – Gauge by Etienne Perrin, France

Most promissing Game in Development– Skyhill by The Mandragora Team, Russia

Best Game Desing- Out There by Mi-Clos Studio, France

Best Family Friendly Game – Train Valley by Flazm & Oroboro, Russia

10686903_10152537606197099_5463567246960022759_n

Direktorka Indie Prize takmičenja i izložbe na Casual Connectu, Julija Vakhruševa je veoma zadavoljna izloženim igrama u Beogradu:

julijaIndie Prize Showcase u Beogradu ispao je odlično! Publika je mogla da vidi impresivnu paletu različitih igara, od match-3, preko beskrajnih trčanja do FPS i role playing igara. Mnogo potencijalnih partnerstava pokrenuti su ovde.

Stručni žiri sastojao se od Nika Berija iz Facebooka, Oskara Klarka iz Unityja, Kendi Jand iz Aarkija, Đorđa Radulovića iz Power Up Digitala i određeni broj stručnih novinara.

Casual Connect traje još danas, gde će posetioci iz celog sveta moći da čuju zanimljiva predavanja i da uživaju u sjajnoj atmosferi koja je do sada obeležila ovu konferenciju.