Udruženje radnika na internetu pridružuje se protestu „Zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije” i Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS) zakazanog za drugi decembar, potvrdio je predsednik Udruženja Miran Pogačar. 

„Mi ćemo podržati protest u sredu i doći ćemo. Molim vas samo da se pridržavate mera i vidimo se”, poručio je Pogačar. 

Protest je najavljen za 12 časova ispred Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, a na njemu će biti predstavnici ugostiteljstva, turizma, frilensera, industrije organizacije događaja, muzičara i ostalih privrednika. 

Pročitaj i: 

Ministarstvo finansija menja zakone o porezu bez razgovora sa frilenserskim udruženjima

2 načina da radite za stranog klijenta, a da vam većina zarade ne ode na poreze

Oni podsećaju da već duže vreme apeluju na dijalog sa resornim ministarstvima u vezi sa uslovima poslovanja malih domaćih privrednika u vreme krize i onda kada krize nema. Kako su u saopštenju navela udruženja „došlo je vreme za ujedinjenje male domaće privrede, jer smo mi nosioci ekonomije naše zemlje”. 

Podsetimo, Udruženje radnika na internetu je 10. novembra predalo svoje zahteve Poreskoj upravi, Ministarstvu finansija i Vladi, ali do sada nisu dobili nikakav odgovor, jedino su pojedinim kolegama od PU stigli pozivi na razgovor za utvrđivanje iznosa neplaćenog poreza na prihode iz inostranstva.