FCA odblokirao rad Wirecada, Payoneer kartice još blokirane

Samo nekoliko sati pošto je Payoneer najavio da će svim klijentima dati novac, pre nego što nadležni odmrznu poslovanje Wirecarda, FCA objavljuje da su platne usluge ponovo dostupne od ponoći. 

Payoneer kartice bi tokom dana trebalo ponovo da prorade, s obzirom da je finansijski regulator Velike Britanije FCA, ukinuo ograničenje aktvnosti Wirecardu. Brojni korisnici iz Srbije su od jutros pokušavali da upotrebe ove kartice, ali bezuspešno. Kako Payoneer u odgovorima navodi, tokom dana će sve proraditi. 

U svom saopštenju FCA je naveo, da je primarni cilj zamrzavanja poslovanja bio zaštita sredstava potrošača. Sada bi vrlo brzo svi korisnici mogli da nastave da koriste usluge Wirecarda i njegovih partnerskih kompanija, kao i uobičajeno.  

Podsetimo, 26. juna je ovaj regulator zahtevao od Wirecarda da prestane sa svim aktivnostima, kako bi bila obavljena istraga, koju je pokrenuo i nemački finansijski regulator BaFin. Korisnici su bili zatečeni kada su videli da njihove kartice ne funkcionišu, pre nego što su i saznali šta je razlog. 

Pročitaj i: 

U Wirecard se sumnja od 2016, zašto to korisnici nisu znali do sada?

Informacije su dolazile sukcesivno, pa su u početku mislili da je Wirecard bankrotirao i da su svoj novac trajno izgubili. U Srbiji su time najviše bili pogođeni korisnici Payoneera, koji je u početku poručio da veruju da je novac zaštićen. Kako bi umirio korisnike i povratio narušeno poverenje u kompaniju, izvršni direktor Skot Galit je za Startit Dnevnik rekao da će korisnicima vratiti 100 odsto novca i da neće čekati odluku nadležnih. 

Odluka je ipak stigla pre nego što je iko očekivao, a kako regulatori navode, istraga ovde nije završena, samo su želeli da se što pre steknu uslovi da korisnicima ponovo bude dostupan sopstveni novac. 

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Petar Paunović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu