Trgovina stokom je komplikovan i skup proces koji oduzima dosta vremena farmerima koji žele da je plasiraju na tržište. Problem imaju i proizvođači u mesnoj industriji, gde postoji konstantna potreba za kupovinom odgovarajuće stoke.

Uočivši priliku da se ova industrija “disraptuje”, osnivač Farmije i polaznik prve Startap AkademijeMiloš Milić, i njegov ko-osnivač Srđan Stupar odlučili su da naprave veb tržnicu koji bi trgovinu stokom učinio bržom, efikasnijom i jednostavnijom. Ukoliko je neko od vaših prijatelja ili poznanika uzgajivač stoke — pošaljite im ovaj članak.

Farmia želi da omogući da se celokupan proces kupoprodaje, organizacije transporta, kao i provera stanja i porekla životinja uradi onlajn. Putem oglasa i aukcija farmeri mogu da na jednostavan način prodaju stoku i postignu najbolje cene za svoje životinje, uz uštedu vremena i smanjenje troškova.

Sa druge strane, klanicama, mesarama i drugim kupcima kojima je stoka neophodna, Farmia omogućava da vrše pretragu životinja pomoću naprednog filtriranja po tipu stoke, rasi, uzrastu, geografskoj lokaciji, sertifikaciji i drugim filterima kako bi pronašli životinje koje odgovaraju njihovim potrebama.

Farmia-mockup-06-details

Ono što takođe olakšava muku svim kupcima jeste i činjenica da putem ovog servisa pronađu i obezbede odgovarajuću vrstu transporta, takođe putem aukcije i postavljajući uslove koji im u tom trenutku odgovaraju. Za kraj, ova platforma želi da njeni korisnici na brz i efikasan način pronađu i angažuju veterinara koji bi vršio pregled kupljenih životinja i pružio detaljan uvid u njihovo zdravstveno stanje.

Farmia-mockup-03

Ovom mladom timu iskustva i znanja ne manjka (preko 10 godina se bave različitom vrstom developmenta), te otuda ne čudi i pozivnica za Eleven Selection day direktno dobijena od Elevenovog skauta u Srbiji Vukašina Stojkova (SEE ICT/TruckTrack).

Punu podrška Milošu i Srđanu, na putu ka prvoj investiciji i akceleraciji pruža i njihov mentor Ivan Vesić, koosnivač VetCLoud-a, startapa o kome smo u više navrata pisali na Startitu (1, 2). Milošev i Srđanov plan je da  se akcelaracijom ubrza razvoj kako bi se već na prolećeobjavila prva verzija proizvoda.

Ako ste na bilo koji način povezani sa trgovinom stoke ili ste deo kanala distribucije, onda ne propustite da pratite startit.rs i Farmia.co za više informacija.