VetCloud primljen u TechStars London, primio novu investiciju pri valuaciji od 2 miliona evra!

VetCloud, startap koji spašava živote kućnih ljubimaca i živce veterinara, od danas je u programu najboljeg svetskog startap akceleratora, TechStars. Posle demo day događaja u Sofiji, Jon Bradford, jedan od osnivača Elevena i managing director TechStarsa, pozvao je biznis stranu ekipe, Mirzu i Ivana, da provedu tri meseca u Londonu. Do skora ekskluzivno američki, ovaj

Uglješa Erić
02/07/2013

VetCloud, startap koji spašava živote kućnih ljubimaca i živce veterinara, od danas je u programu najboljeg svetskog startap akceleratora, TechStars.

Posle demo day događaja u Sofiji, Jon Bradford, jedan od osnivača Elevena i managing director TechStarsa, pozvao je biznis stranu ekipe, Mirzu i Ivana, da provedu tri meseca u Londonu. Do skora ekskluzivno američki, ovaj startap akcelerator počeo je da se otvara za Evropljane, lansiranjem londonske divizije koju će voditi Džon Bradford, Alexandre Sagakian, te osnivač TechStarsa lično, Dejvid Koen, koji će se preko leta preseliti za London, kako bi blisko radio sa odabranim startapima, tokom tri meseca, koliko traje program.

VetCloud, startap koji je prošao akceleratorski program u bugarskom Elevenu, a čiji osnivač piše za Startit, primljen je u američki startap akcelerator TechStars.

Ovaj potez je izuzetno važan jer pored novca koji im sleduje, ulaskom u TechStars klub dobija se nepisana validacija uspješnosti startapa. Pregovori sa investitorima i velikim klijentima su sada neuporedivo lakši zbog mreže kontakata iza ovog udruženja.

Trenutno su osnovači u Londonu i pregovaraju o novog rundi seed investicija pri trenutnoj valuaciji firme koja iznosi dva miliona evra. Od Elevena su već primili novih 200.000€ upravo pri toj valuaciji.

Za vrijeme provedeno u Sofiji VetCloud je uspjeo da validira proizvod i segmentira tržište. Sada ciljaju klinike i bolnice sa velikim brojem zaposlenih. U beta fazi imaju nekoliko klinika sa kojima rade Customer Development, a najveći klijent ima bazu od 150.000 pacijenata.

U Londonu za glavni cilj imaju ostvarenje što većeg broja poslovnih kontakata sa velikim klinikama, kao i učenje metodologije prodaje.

Za to vrijeme, planiraju u Srbiji da otvore razvojni centar koji će da ubrza završetak proizvoda i dodavanje novih mogućnosti.

Uglješa Erić

Objavio/la članak.

utorak, 2. Jul, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Dejan

sreda, 3. Jul, 2013.

Ristekpa!

Ivan Mojsilovic

utorak, 2. Jul, 2013.

Kapa dole!

Nenad Ivanovic

utorak, 2. Jul, 2013.

Jos mobile monday, Ili nekoj slicnoj konferenciji, mi se svidela vasa filozofija da radite strucne software za odredjene ljude i evo isplatilo vam se. Svaka cast!

Nikola Milosevic

utorak, 2. Jul, 2013.

Majstori, samo napred :)))))))))

Vuk Nikolić

utorak, 2. Jul, 2013.

Svaka čast ljudi! Srećno :)