Startap Akademija

Smanji rizik, povećaj šanse za uspeh svog startapa

Mnogi srpski startapi

su prerasli u uspešne kompanije i dokazali da je itekako moguće pokrenuti i razviti globalno uspešnu kompaniju odavde, uz malo talenta i dosta rada i volje.

Uspeh iz Srbije je moguć uz puno rada i posvećenosti razvoju proizvoda koji će se koristiti na globalnom nivou. Pogledajte šta Branko Milutinović, jedan od osnivača Nordeus-a ima da kaže o tome:

Nije sve tako roze

Pokretanje biznisa, naročito po prvi put, je ogroman izazov, gde si ti kao osnivač konstantno na (ne)milosti Marfijevog zakona. Nekoliko stvarnih primera iz kompanija koje poznajemo:

Ne mora uvek biti tako

Neki problemi mogu da se spreče, neki samo da se leče (donekle). U svakom slučaju pomaže ako postaviš zdrave temelje, ako znaš osnove i najbolje prakse.

Pomaže i ako imaš oko sebe ljude koji:

Upravo to je ono što pruža

Šesta generacija Startap akademije

PREDAVAČI I MENTORI

Na raspolaganju će vam biti najveća mreža najiskusnijih mentora u Srbiji, kao i mi sami sa našim resursima, koji će vam uvek biti na raspolaganju - i tokom i nakon programa.

Neki od mentora i predavača sa prethodnih generacija:

Netvorking i Promocija

Na raspolaganju će Vam biti naša solidna mreža partnera i prijatelja po Evropi i SAD-u među kojima su mnogi globalni mediji, eksperti i investitori.

Rezultati programa

Startap akademija ne garantuje da će tvoj startap biti uspešan ali smanjuje rizik, povećava šanse za uspeh, i ubrzava put do njega.

Marko Gaćeša

Sifu

zahvaljujući znanjima i informacijama koje smo dobili na startap akademiji promenili smo inicijalni plan i uštedeli €80.000.

Vukan Simić

Fishingbooker

Startap akademija nam je pomogla da oformimo sjajan prvi tim, uz koji smo bez investicija skalirali biznis brže od naših konkurenata sa VC investicijama.

Miloš Milić

Farmia

Izgradili smo najbrže rastuću platformu za trgovinu domaćim životinjama na svetu koja broji preko 22000 farmera. Do sada smo prodali preko 70000 životinja u vrednosti od 4.2M eura.

Startap akademija nam je pomogla da napravimo prve korake i na njoj smo upoznali investitore koji su investirali u ranoj fazi.

Vladimir Bulat

Goo shop

Sa uspešnim tradicionalnim biznisom iza sebe, želeo sam da se upustim u neku novu avanturu. Ne znam šta mi je bilo da to bude baš tehnološko preduzetništvo.

Bio sam najstariji polaznik na Startap akademiji, kada smo kretali nisam imao ni smartfon. Ali, uspeli su da me zadrže, povežu sa suosnivačem i otvore jedan novi svet u kome smo brzo napravili prilično lep uspeh.

mt:s startap ubrzanje

Telekom Srbija je podržao tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa „mts startap ubrzanje“ koji je za proteklu generaciju predviđao mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za 3 izabrana startapa koja su prošla ovogodišnji program Startap Akademije. Ovde možete pročitati koji startapi su dobili nagradu i kako je prošao Demo Day pete generacije.

Pogledajte više detalja o mts startap ubrzanju, a uskoro ćemo objaviti više informacija o ovogodišnjoj saradnji Startap akademije i Telekoma Srbija.

Ko može da se upiše?

SA nije kurs već projekat namenjen unapređivanju srpske startap scene. Iz tog razloga je učešće subvencionisano, ali i ekskluzivno — želimo sjajne rezultate i vrlo smo selektivni kod prijema kandidata, koji moraju da imaju sve ili neke od ovih osobina:

Svake godine program Startap akademije je sve bolji, a trenutno radimo na osmišljavanju šeste verzije najboljeg startap inkubatora u Srbiji.

Prijave će početi uskoro, a ako ne želiš da propustiš početak konkursa, ostavi nam svoj mejl.

PRIJAVI SE - OBAVEŠTENJE ZA POČETAK KONKURSA

Imaš pitanje ili nedoumicu? Slobodno nam se javi.