Eleven i LAUNCHub otvaraju nove prijave za startape, do sada uložili 4.5 miliona evra

Jovana Milićević - 3. Oktobar, 2013.

Dobra vest za one koji traže investicije, bugarski Eleven i LAUNCHub otvorili su prijave za aplikacije. U pitanju su dva fonda otvorena uz podršku Evropske Unije koji su do sada uložili 4.5 miliona evra u 70 startapa.

LAUNCHub prijave zatvara 3. novembra, a nudi do 200.000 evra i mentorski program koji će biti održan u februaru 2014. Na osnovu pristiglih aplikacija najbolji će biti pozvani na četvorodnevni događaj u Sofiji na kome će predstaviti svoje ideje.

Eleven, 2.5 miliona i 45 startapa kasnije

U slučaju Elevena, aplikacije će se primati do 31. oktobra, a sredinom novembra trebalo bi da bude objavljena lista kandidata. Odabrani startapi će se programu ovog akceleratora pridružiti krajem decembra ili početkom januara naredne godine.

Startap koji se preseli u Sofiju i prostor Elevena, za prvih 6 meseci rada dobije 50.000 evra, a pored inicijalne investicije akcelerator svojim startapima može ponuditi i dodatnih 150.000 evra za dalji razvoj.

U postu kojim će najaviti nove aplikacij, jedan od osnivača Ivajlo Simov, kaže da najviše žele da vide B2B SaaS startape, poput VetClouda, CaseTreka ili WoBeeka, duboku tehnologiju koja može uključivati i razvoj hardvera, startape koji rade na razvoju zelene tehnologije te na boljem zdravlju svojih korisnika.

Pitali smo Ivana Vesića iz VetClouda za njihove utiske o Elevenu, u koji su ušli krajem prošle godine.

ivanMimo očekivanih stvari, mentorisanja i investiranja, pomogli su i i tako što su nas upoznali sa veterinarima i potencijalnim partnerima.

U to vreme nismo znali dovoljno o SaaS modelima i kako funkcionišu stvari u slučaju vertikala, kao sto je veterinarska — a kada smo shvatili da ne radimo nešto što je brz MVP, tj. radimo nešto što je jako ozbiljan i veliki mvp naišli smo na poverenje i podršku investitora.

Ukoliko budete želeli da se prijavite za Eleven možete kontaktirati Ivana, dok vam je za LAUNCHub na raspolaganju njihov skaut u Srbiji Aleks Čović.