B2B startapi, niški CaseTrek i novosadski WoBeek primili investiciju od Eleven akceleratora

Novosadska web aplikacija za pčelare WoBeek i niško-novosadski “Basecamp za advokate”, CaseTrek, ušli su u program Eleven akceleratora i dobili investiciju od 25.000 evra. Sledeća tri meseca timovi će biti deo intezivnog programa ovog akceleratora sa zadatkom da naprave MVP, ostvare trakciju i osiguraju seed rundu. Oni su deo treće generacije timova koji putuju u

Ivan Vesić
19/03/2013

Novosadska web aplikacija za pčelare WoBeek i niško-novosadski “Basecamp za advokate”, CaseTrek, ušli su u program Eleven akceleratora i dobili investiciju od 25.000 evra. Sledeća tri meseca timovi će biti deo intezivnog programa ovog akceleratora sa zadatkom da naprave MVP, ostvare trakciju i osiguraju seed rundu. Oni su deo treće generacije timova koji putuju u Sofiju.

CaseTrek osnovali su Ivan Rašić, deo Startit tima, LLM frankfurtskog Insituta za pravo i finansije i web development guru sa više od deset godina iskustva u razvoju softvera i web aplikacija, Aleksandar Gvozden.

U izjavi za Startit Rašić otkriva da su u razvoju CaseTreka pristupili na lean način, bez nepotrebnog trošenja resursa. Bez ikakvog marketinga, a na osnovu poznavanja velikog broja ljudi iz industrije, CaseTrek je prikupio solidan broj testera. Interaktivni wireframe je poslat advokatima širom sveta, a mnogi od njih reagovali su pozitivno, uz slanje feedbacka i predloga funkcionalnosti. Tim sada ima preko 150 prijavljenih korisnika koji čekaju lansiranje bete.

Jako smo oduševljeni onim što smo imali prilike da vidimo u Eleven akceleratoru u Sofiji. Za jedan dan smo naučili mnogo od mentora koji su slušali naš pitch i bili veoma zadovoljni njime. Mentori su imali niz komentara kojim su pomogli da dodatno poboljšamo način na koji ćemo prezentovati CaseTrek. Saveti koji oni daju se basnoslovno plaćaju, a mi smo imali sreće da ih dobijemo besplatno.

Plan CaseTrek ekipe je da u naredna tri meseca završe MVP, rade na dizajnu, te da lansiraju betu i stignu do što više krajnjih korisnika.

WoBeek je “isto to”, ali za pčelare. U pitanju je web aplikacija koja pomaže pčelarima da poboljšaju produktivnost kroz statistiku. Tim planira da lansira betu početkom aprila, a da nakon toga usavrši sistem na osnovu sugestija. Osnivači su novosađani Ivan Popov, web developer iz londonske agencije Weboo, te Novica Đukić, veteran iz Themes Kingdom-a i Degree 361.

Elevenov Selection Day održan je drugog vikenda marta, kada su 22 startapa iz okruženja, ali i udaljenih delova sveta (Indija, Južnoafrička republika, Jermenija), pičovali svoje ideje Elevenovcima i mentorskoj mreži ovog akceleratora.

Kako sam i sam postao deo Eleven tima, imao sam priliku da učestvujem u procesu selekcije. Kvalitet timova je bio izuzetan, sa pretežnim akcentom na B2B, ali i uz prisustvo nekoliko impresivnih tehnoloških startapa i timova koji razvijaju tehnologiju koju jednog dana mogu patentirati ili učiniti važnom infrastrukturalnom osnovom za dalji rad drugih developera.

Ovoga puta, solidnom broju startapa, ni trakcija nije bila strana, tako da je bilo proizvoda u različitim fazama razvoja: od ideje, preko koncepta i demo verzije, pa sve do onih koji već prave novac.

 

Ivan Vesić

Objavio/la članak.

utorak, 19. Mart, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Jovica

sreda, 20. Mart, 2013.

Svaka cast! Drzim fige za nadam se dobrim vestima kroz 3 meseca.