Novosadski dryTools kroz spajanje firmi postao deo Alchemy-a: Pivot ka razvijanju SaaS platforme za hemijsku industriju

Ovim spajanjem će celokupna tehnologija dryToolsa kao i ceo njihov tim postati deo Alchemy-a koji razvija SaaS platformu namenjenu razvoju proizvoda u hemijskoj industriji.

Novosadski startap dryTools je danas objavio da se spaja sa kompanijom Alchemy iz  Silicijumske doline, koja razvija SaaS platformu namenjenu brzom razvoju proizvoda u hemijskoj industriji.

Celokupna tehnologija dryToolsa kao i ceo njihov tim će ovim merdžerom postati deo Alchemy-a.

Marko Gaćeša, prvobitno izvršni direktor dryToolsa, a sada CPO (chief product officer) Alchemy-a, komentariše spajanje dve kompanije kao dobru priliku da dryTools na pravi način primeni svoje tehničke sposobnosti:

marko_gacesa_drytoolsNaši dev alati su dizajnirani za generisanje SaaS koda. Vrlo smo uzbuđeni zbog partnerstva sa timom Alchemy-a, čija je strast za pravljenjem sjajnih SaaS rešenja dobro poznata. Čast je imati mogućnost da kreirate softver zajedno sa timom koji jednako ceni i proizvod i tehnologiju.

South Central Ventures će kao glavni investitor dryToolsa nastaviti sa ulaganjem u Alchemy.

Alchemy je baziran u Silicijumskoj dolini sa kancelarijama u San Francisku i Novom Sadu. Izvršna direktorka, Sasha Novakovich objašnjava kako će se ovo spajanje odraziti na njihov proizvod:

sasa_novakovic_alchemySpajanjem Alchemy-a i dryToolsa kombinujemo veliko tržište i iskustvo u prodaji s jedne strane sa jakom tehnologijom za razvoj softvera sa druge. Zajedno ćemo korisnicima moći da ponudimo vrlo podesivu platformu za razvoj proizvoda.

Da podsetimo, novosadska ekipa dryTools, koja je prošla našu Startap akademiju je prošle godine uzela prvu investiciju i to od fonda SC Ventures, a zatim su i proglašeni najboljim startapom na Spark.me takmičenju. Njihov fokus je do sada bio na kreiranju alata koji bi programerima u velikoj meri olakšao i ubrzao rad, time što bi 80% koda generisao umesto njih.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Nevenka Rangelov

Unesite termine za pretragu