Novosadski dryTools pobedio na Spark.me takmičenju, ide u San Francisko

Ne možemo da izdržimo da ne kažemo koliko smo ponosni što su 3 od 4 startapa koji su pobeđivali na Spark.me takmičenju prošli našu Startap akademiju. :)

Vukašin Stojkov
29/05/2016

Novosadski startap dryTools je pobedio na takmičenju startapa na Spark.me konferenciji, koja se po četvrti put odžava u Budvi, u Crnoj Gori.

Nakon jučerašnjeg ulaska u finale zajedno sa startapima Smart Lumies i Bee and me, a stručni žiri je procenio da bi od nagrade najveću vrednost ipak mogla imati ekipa iz Novog Sada. Sama nagrada, pored prava na hvaljenje, dolazi u obliku plaćenog puta do San Franciska i izlagačkog učešća na tamošnjoj konferenciji TechCrunch DISRUPT, jednoj od najvažnijih i najposećenijih startap konferencija na svetu.

dryTools je nedavno dobio i investiciju od 300.000€ od fonda SC Ventures i time postao prvi tim u koji je ovaj investicioni fond sa fokusom na region investirao.

Novosadska ekipa razvija alat za generisanje koda koji bi trebalo da napiše 80% koda umesto programera. Trenutno podržavaju Javu, Scalu i JavaScript i najavljuju ubrzo i Swift.

Interesantno je da su do sada na Spark.me startap takmičenju u prethodne četiri godine uvek pobeđivali startapi iz Srbije, te da je od njih četiri čak tri prošlo kroz program naše organizacije, Startap akademiju.

image

image

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

nedelja, 29. Maj, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Tamás

nedelja, 29. Maj, 2016.

If you're going to San Francisco... ♫?