Novosadski dryTools pobedio na Spark.me takmičenju, ide u San Francisko

Ne možemo da izdržimo da ne kažemo koliko smo ponosni što su 3 od 4 startapa koji su pobeđivali na Spark.me takmičenju prošli našu Startap akademiju. :)

Novosadski startap dryTools je pobedio na takmičenju startapa na Spark.me konferenciji, koja se po četvrti put odžava u Budvi, u Crnoj Gori.

Nakon jučerašnjeg ulaska u finale zajedno sa startapima Smart Lumies i Bee and me, a stručni žiri je procenio da bi od nagrade najveću vrednost ipak mogla imati ekipa iz Novog Sada. Sama nagrada, pored prava na hvaljenje, dolazi u obliku plaćenog puta do San Franciska i izlagačkog učešća na tamošnjoj konferenciji TechCrunch DISRUPT, jednoj od najvažnijih i najposećenijih startap konferencija na svetu.

dryTools je nedavno dobio i investiciju od 300.000€ od fonda SC Ventures i time postao prvi tim u koji je ovaj investicioni fond sa fokusom na region investirao.

Novosadska ekipa razvija alat za generisanje koda koji bi trebalo da napiše 80% koda umesto programera. Trenutno podržavaju Javu, Scalu i JavaScript i najavljuju ubrzo i Swift.

Interesantno je da su do sada na Spark.me startap takmičenju u prethodne četiri godine uvek pobeđivali startapi iz Srbije, te da je od njih četiri čak tri prošlo kroz program naše organizacije, Startap akademiju.

image

image

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Vukašin Stojkov

  • Sunday, 29. May 2016.

    If you’re going to San Francisco… ♫?

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu