APR produžio rokove za dostavljanje izveštaja

Rokovi su pomereni za dva do tri meseca u odnosu na one pre pandemije COVID-19. 

Agencija za privredne registre je dan nakon uvođenja zabrane kretenja zatvorila sve svoje šaltere, a oni od ponedeljka ponovo rade. U skladu s uredbama donetim tokom vanrednog stanja, izmenjeni su i rokovi za dostavljanje izveštaja. 

Rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja ističe 4. avgusta, umesto 30. juna 2020, a za dostavljanje konsolidovanog godišnjeg finansijskog izveštaja umesto 31. juna, propisan je 3. septembar.

Vanredne finansijske izveštaje možete dostaviti do 5. juna, pod uslovom da je rok za dostavljanje tih izveštaja istekao za vreme vanrednog stanja.

Pravna lica koja imaju poslovnu godinu različitu od kalendarske godine mogu da dostave godišnji finansijski izveštaj do 4. avgusta, pod uslovom da je rok za njihovo dostavljanje istekao za vreme vanrednog stanja, odnosno ističe do 31. maja.

Rokovi za postupanje u ostalim registrima APR-a

Rok propisan za preduzimanje radnje za stranku počinje od početka, tačnije od dana narednog ukidanja vanrednog stanja.

Odluke donete tokom vanrednog stanja, smatraju se izvršenim istekom 15 dana od prestanka vanrednog stanja, pa rok za izjavljivanje žalbe počinje da teče prvog narednog dana.

Podsetimo, zbog vanrednog stanja, a posebno nakon zatvaranja šaltera APR-a, Digitalna zajednica je tražila odlaganje primene Testa samostalnosti, što se nije desilo, ali je produžen rok za olakšice pri zapošljavanju preduzetnika.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu