APR zatvorio sve šaltere, Poreska još drži otvorene 4 pisarnice

Agencija za privredne registre obustavila je rad na šalterima tokom vanrednog stanja, a Poseska uprava je smanjila na četiri pisarnice.  
apr

Korisnicima su na raspolaganju eServisi APR-a za registraciju osnivanja preduzetnika, jednočlanog i višečlanog DOO-a, Centralna evidencija objedinjenih procedura za građevinske dozvole, sistem za dostavljanje elektronskih finansijskih izveštaja i Centralna evidencija stvarnih vlasnika.

Sve ostale registracione prijave, dokumentacija i zahtevi šalju se u papirnoj formi, putem poštanskih operatora, kao i do sada. Detalji procedura nalaze se na sajtu Agecije. 

Poreska uprava takođe savetuje korišćenje servira ePorezi, a podsetimo da je u dve godine 10 puta pomerala rok za prijavu PDV-a zbog pada tog portala. Usmeravaju korsnike i na komunikaciju putem mejla i kontakt centra. 

Kako u Upravi navode,nesmetano će moći da se predaju elektronski potpisani obrasci poreskih prijava, prati status poslatih prijava, ima uvid u stanje na računima i dobiju e-uverenja. Za hitne slučajeve radiće četiri pisarnice, a navodi se da je pojačan rad kontak centra (8-18 sati).

Psled epidemije Vladi je upućeno pismo Digitalne Zajednice da treba  odložiti primenu Testa samostalnosti zbog epidemije, a posebno nakon zatvaranja šaltera, ali odgovor još nema. 

 

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Petar Paunović

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu