APR zatvorio sve šaltere, Poreska još drži otvorene 4 pisarnice

Agencija za privredne registre obustavila je rad na šalterima tokom vanrednog stanja, a Poseska uprava je smanjila na četiri pisarnice.  

Petar Paunović
19/03/2020
apr

Korisnicima su na raspolaganju eServisi APR-a za registraciju osnivanja preduzetnika, jednočlanog i višečlanog DOO-a, Centralna evidencija objedinjenih procedura za građevinske dozvole, sistem za dostavljanje elektronskih finansijskih izveštaja i Centralna evidencija stvarnih vlasnika.

Sve ostale registracione prijave, dokumentacija i zahtevi šalju se u papirnoj formi, putem poštanskih operatora, kao i do sada. Detalji procedura nalaze se na sajtu Agecije. 

Poreska uprava takođe savetuje korišćenje servira ePorezi, a podsetimo da je u dve godine 10 puta pomerala rok za prijavu PDV-a zbog pada tog portala. Usmeravaju korsnike i na komunikaciju putem mejla i kontakt centra. 

Kako u Upravi navode,nesmetano će moći da se predaju elektronski potpisani obrasci poreskih prijava, prati status poslatih prijava, ima uvid u stanje na računima i dobiju e-uverenja. Za hitne slučajeve radiće četiri pisarnice, a navodi se da je pojačan rad kontak centra (8-18 sati).

Psled epidemije Vladi je upućeno pismo Digitalne Zajednice da treba  odložiti primenu Testa samostalnosti zbog epidemije, a posebno nakon zatvaranja šaltera, ali odgovor još nema. 

 

Petar Paunović

Objavio/la članak.

četvrtak, 19. Mart, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ