Amazon: Svi koji mogu da rade od kuće će tako raditi najmanje do januara 2021.

Kompanija po drugi put odlaže vraćanje u kancelarije, pošto je zabeležen novi rekord od 60.000 dnevnih zaraza na području SAD-a.

Tomislav Jelesijević
16/07/2020

Pandemija na teritoriji SAD-a ne pokazuje znake slabljenja, sudeći po četiri dnevna rekorda po broju obolelih u junu, i novom rekordu osmog jula, kada je u jednom danu 60.000 zaraženo korona virusom. U istom periodu primećuje se da većina kompanija nastavlja sa remote režimom ili ponovo zatvara poslovnice, kao što je bio slučaj sa Apple-om.

Kako piše Business Insider, kompanija Amazon objavila je da će svi zaposleni koji svoje dužnosti mogu da obavljaju kod kuće moći da ostanu sve do kraja godine na remote režimu, tačnije do osmog januara. Tom odlukom produžen je prvobitno postavljen termin u kom je predviđen povratak na radna mesta u oktobru. 

Kako pandemija na području SAD-a ne pokazuje znake slabljenja, Amazon je doneo samo jednu od sličnih inicijativa koje u ovom trenutku sprovode i druge kompanije. Podsetimo se da je Apple zatvorio više od 10 odsto svojih poslovnica krajem juna, da je Twitter omogućio rad od kuće bez ograničenja, i da Facebook planira da polovinu radnika u narednoj deceniji osposobi tako da rade od kuće.

Elitni američki univerziteti organizuju narednu školsku godinu remote

Postoje polemike i kako studirati u narednoj školskoj godini, koliko je efikasno učenje na daljinu ako se utvrdi da je neophodno? Od prve nedelje jula poznato je da će više elitnih američkih univerziteta zahtevati od većine studenata da pohađaju nastavu onlajn. Postoji li problem ukoliko učenik ne može tako da uči?

Podsetimo se istraživanja sprovedenog na uzorku od pet miliona američkih učenika, gde je utvrđeno da je nivo stečenog znanja tokom pandemije daleko manji nego u normalnim okolnostima. 

Šta se dešava sa visokim obrazovanjem u Srbiji? Istraživanje koje je tokom pandemije sproveo NajStudent pokazalo je da 1.000 studenata (na uzorku od 1.477 ispitanih) misli da lošije stiče znanja tokom pandemije.

Tomislav Jelesijević

Objavio/la članak.

četvrtak, 16. Jul, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije