Apple ponovo zatvorio preko 30 radnji u SAD zbog epidemije korona virusa

Da pandemija ne slabi pokazuju i ovonedeljne odluke kompanije Apple da zatvori oko 10 odsto svojih poslovnica na teritoriji SAD-a.

SAD je u sredu imao najveći broj zaraženih na dnevnom nivou, čak 38.672 obolelih od COVID-19. Trenutne okolnosti kompanija Apple prepoznala je kao dovoljno rizične da odluči da zatvori pojedine poslovnice širom zemlje. 

Kako piše Business Insider, od prošlog petka kompanija je počela sa navedenim merama i za sada zatvorila 32 objekta, među njima sedam u Teksasu, 11 širom Arizone, Severne i Južne Karoline, i 14 na Floridi.

Apple je već jednom poranio

Više medija prepoznalo je ovaj korak kompanije kao pouzdan indikator da bi se pandemija mogla proširiti, sudeći po sličnim ranim reakcijama Apple-a u martu, kada je zatvorio poslovnice u Kini pre nego što je zvanično počelo stanje karantina.

Takođe, početkom marta zaposlenima nije bilo dozvoljeno putovanje u Italiju i Koreju, iako je broj zaraženih naglo porastao u zemljama Evrope i Azije tek nešto kasnije.

Pročitaj i:

Ugroženo zdravlje i međunarodne sankcije mogu biti posledice lažnih podataka o pandemiji

Poslovnice kompanije Apple uglavnom se nalaze u posećenijim tržnim centrima. Kada su u maju mesecu ponovo otvorili pojedina od ovih mesta, iz kompanije su naglasili da će biti zatvaranja ukoliko se situacija na lokalu pogorša.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu