Apple ponovo zatvorio preko 30 radnji u SAD zbog epidemije korona virusa

Da pandemija ne slabi pokazuju i ovonedeljne odluke kompanije Apple da zatvori oko 10 odsto svojih poslovnica na teritoriji SAD-a.

Tomislav Jelesijević
26/06/2020

SAD je u sredu imao najveći broj zaraženih na dnevnom nivou, čak 38.672 obolelih od COVID-19. Trenutne okolnosti kompanija Apple prepoznala je kao dovoljno rizične da odluči da zatvori pojedine poslovnice širom zemlje. 

Kako piše Business Insider, od prošlog petka kompanija je počela sa navedenim merama i za sada zatvorila 32 objekta, među njima sedam u Teksasu, 11 širom Arizone, Severne i Južne Karoline, i 14 na Floridi.

Apple je već jednom poranio

Više medija prepoznalo je ovaj korak kompanije kao pouzdan indikator da bi se pandemija mogla proširiti, sudeći po sličnim ranim reakcijama Apple-a u martu, kada je zatvorio poslovnice u Kini pre nego što je zvanično počelo stanje karantina.

Takođe, početkom marta zaposlenima nije bilo dozvoljeno putovanje u Italiju i Koreju, iako je broj zaraženih naglo porastao u zemljama Evrope i Azije tek nešto kasnije.

Pročitaj i:

Ugroženo zdravlje i međunarodne sankcije mogu biti posledice lažnih podataka o pandemiji

Poslovnice kompanije Apple uglavnom se nalaze u posećenijim tržnim centrima. Kada su u maju mesecu ponovo otvorili pojedina od ovih mesta, iz kompanije su naglasili da će biti zatvaranja ukoliko se situacija na lokalu pogorša.

Tomislav Jelesijević

Objavio/la članak.

petak, 26. Jun, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije