Znam da možemo da gradimo lokalno — pridruži nam se 27. septembra

Tema ovogodišnjeg ZDM-a je razvoj lokalnih zajednica kao sledeća velika prilika za srpski IT.

Četvrto izdanje Znam da možemo događaja je 26. januara u Domu omladine. Prijavi se.


Ovog septembra organizujemo treće po redu okupljanje pod nazivom „Znam da možemo”, na kome ćemo podvući crtu razvoja domaće IT zajednice u prethodnoj godini, i napraviti pregled naredne. Fokus ovogodišnjeg „Znam da možemo” će biti na razvoju lokalnih zajednica kao sledećem velikom koraku za srpski IT — zato smo odlučili da pored događaja u Beogradu organizujemo i prenos uživo za ljude na lokalu.

Pridružite nam se u sredu, 27. septembra u Domu Omladine Beograda ili u bilo kom od Startit Centara (Novi Sad, Valjevo, Zrenjanin, Vršac, Inđija, Subotica) u kojima ćemo uživo emitovati prenos događaja, kao i u Mokrin House-u i Šapcu.

PRIJAVI SE

Sledeće velike prilike

Deluje da smo svi mi iz IT zajednice/industrije dobili dosta razloga za optimizam u narednom periodu. Nastavljeno je kreiranje udruženja posvećenih našem daljem razvoju — primera radi, Digitalnu Srbiju su pokrenule neke od najostvarenijih domaćih IT kompanija.

Od ove godine će šestaci učiti da programiraju u Pythonu, a za sve to vreme srpske firme nastavljaju da postižu fine rezultate na globalnom polju. U Startitu verujemo da sledeća velika prilika za srpski IT leži u kreiranju lokalnih zajednica tamo gde živi najveći deo stanovništva i gde je potreba za ekonomskim razvojem i znanjem najizraženija – izvan velikih gradova.

Iako u tom poduhvatu teško može biti lakih ili brzih pobeda, verujemo da je to u ovom trenutku najbolja investicija koju možemo napraviti na dugi rok. Pored toga što tako možemo maksimizovati bazu talenta i kreirati buduće kolege, na ovaj način delujemo društveno odgovorno, pružajući vredna znanja onim sugrađanima koji ne žive u najrazvijenijim mestima.

Pored tradicionalnog pregleda najvećih novosti od prethodne godine, osvrta na startap scenu, predstavićemo vam rezultate svih organizacija koje su radile na razvoju lokalnih zajednica, i barem jedan veliki novi projekat koji pokrećemo naredne godine.

Agenda

18:00 — Dobrodošlica
18:05 — Pregled razvoja srpskog IT-a prethodne godine
18:20 — Vukan Simić (FishingBooker): Zašto je Srbija sjajno mesto za pokretanje startapa
18:35 — Milan Simić (Telekom): Zašto je važno da korporacije podržavaju razvoj startapa
18:45 — Igor Bogićević (Seven Bridges) o pokretanju (biotehnološkog) startapa u Srbiji
19:00 — Nemanja Čedomirović: Prvih 100 dana Digitalne Srbije
19:10 — Zašto i kako gradimo lokalne zajednice
19:20 — Ekskluzivna najava — sledeće velike stvari
19:30 — Kraj događaja

Vidimo se 27. septembra od 18 časova u velikoj sali Doma omladine ili u nekom od lokalnih Startit Centara.

PRIJAVI SE

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Vukašin Stojkov

Unesite termine za pretragu