Znam da možemo da gradimo lokalno — pridruži nam se 27. septembra

Tema ovogodišnjeg ZDM-a je razvoj lokalnih zajednica kao sledeća velika prilika za srpski IT.

Vukašin Stojkov
12/09/2017

Četvrto izdanje Znam da možemo događaja je 26. januara u Domu omladine. Prijavi se.


Ovog septembra organizujemo treće po redu okupljanje pod nazivom „Znam da možemo”, na kome ćemo podvući crtu razvoja domaće IT zajednice u prethodnoj godini, i napraviti pregled naredne. Fokus ovogodišnjeg „Znam da možemo” će biti na razvoju lokalnih zajednica kao sledećem velikom koraku za srpski IT — zato smo odlučili da pored događaja u Beogradu organizujemo i prenos uživo za ljude na lokalu.

Pridružite nam se u sredu, 27. septembra u Domu Omladine Beograda ili u bilo kom od Startit Centara (Novi Sad, Valjevo, Zrenjanin, Vršac, Inđija, Subotica) u kojima ćemo uživo emitovati prenos događaja, kao i u Mokrin House-u i Šapcu.

PRIJAVI SE

Sledeće velike prilike

Deluje da smo svi mi iz IT zajednice/industrije dobili dosta razloga za optimizam u narednom periodu. Nastavljeno je kreiranje udruženja posvećenih našem daljem razvoju — primera radi, Digitalnu Srbiju su pokrenule neke od najostvarenijih domaćih IT kompanija.

Od ove godine će šestaci učiti da programiraju u Pythonu, a za sve to vreme srpske firme nastavljaju da postižu fine rezultate na globalnom polju. U Startitu verujemo da sledeća velika prilika za srpski IT leži u kreiranju lokalnih zajednica tamo gde živi najveći deo stanovništva i gde je potreba za ekonomskim razvojem i znanjem najizraženija – izvan velikih gradova.

Iako u tom poduhvatu teško može biti lakih ili brzih pobeda, verujemo da je to u ovom trenutku najbolja investicija koju možemo napraviti na dugi rok. Pored toga što tako možemo maksimizovati bazu talenta i kreirati buduće kolege, na ovaj način delujemo društveno odgovorno, pružajući vredna znanja onim sugrađanima koji ne žive u najrazvijenijim mestima.

Pored tradicionalnog pregleda najvećih novosti od prethodne godine, osvrta na startap scenu, predstavićemo vam rezultate svih organizacija koje su radile na razvoju lokalnih zajednica, i barem jedan veliki novi projekat koji pokrećemo naredne godine.

Agenda

18:00 — Dobrodošlica
18:05 — Pregled razvoja srpskog IT-a prethodne godine
18:20 — Vukan Simić (FishingBooker): Zašto je Srbija sjajno mesto za pokretanje startapa
18:35 — Milan Simić (Telekom): Zašto je važno da korporacije podržavaju razvoj startapa
18:45 — Igor Bogićević (Seven Bridges) o pokretanju (biotehnološkog) startapa u Srbiji
19:00 — Nemanja Čedomirović: Prvih 100 dana Digitalne Srbije
19:10 — Zašto i kako gradimo lokalne zajednice
19:20 — Ekskluzivna najava — sledeće velike stvari
19:30 — Kraj događaja

Vidimo se 27. septembra od 18 časova u velikoj sali Doma omladine ili u nekom od lokalnih Startit Centara.

PRIJAVI SE

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

utorak, 12. Septembar, 2017.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Sasa Kasapic

sreda, 13. Septembar, 2017.

Bravo ... Idemo ... Samo Napred ...