WebFest.ME konferencija sprema sjajan program i šalje vaš startap u Njujork

WebFest.ME konferencija se sa veoma interesantnim programom po drugi put odražava u Budvi 20. i 21. septembra ove godine, uz medijsko sponzorstvo Startita. Ovaj put će se u okviru događaja naći i takmičenje za startape, čiji pobednik će se predstaviti na TechCrunch Disrupt konferenciji u Njujorku. Kroz rad na IT Događajima smo tokom godina imali

Vukašin Stojkov
22/08/2012

WebFest.ME konferencija se sa veoma interesantnim programom po drugi put odražava u Budvi 20. i 21. septembra ove godine, uz medijsko sponzorstvo Startita. Ovaj put će se u okviru događaja naći i takmičenje za startape, čiji pobednik će se predstaviti na TechCrunch Disrupt konferenciji u Njujorku.

Kroz rad na IT Događajima smo tokom godina imali priliku da budemo na raznim konferencijama lokalnog i regionalnog karaktera ali je prošlogodišnji WebFest bio nešto zaista specijalno. Fenomenalna ekipa i druženje na plažama budvanske rivijere, slobodnim od sezonskih reka turista, je zajedno sa sjajnim programom učinilo prošlogodišnji WebFest jednim od najboljih konferencijskih iskustava ikada.

Prijavite vaš startap na Web-Up put u Njujork i predstavljanje na TC Disruptu

Za startape će najinteresantniji deo programa biti Web-Up takmičenje. Prijaviti se mogu kompanije koje su osnovane nakon maja 2011. godine i koje do maja 2013. nisu primile investicije u iznosu višem od 2 miliona dolara. Startapi moraju imati funkcionalan proizvod odnosno prototip, i moraju se prijaviti kao pravno lice.

Glavna nagrada je put u Njujork na konferenciju TechCrunch Disrupt koja će se održati u maju 2013. Ovde će startap moći da se predstavi u Startup Alley tokom tri dana konferencije, sa šansom da osvoje 50.000 dolara kroz učešće u Disrupt Battlefield takmičenju.

Pored mogućnosti da osvojite ovu finu nagradu učešće na TC Disruptu ća vam sigurno doneti izvanredne prilike da upoznate druge preduzetnike i potencijalne investitore u vaš biznis, što je samo po sebi neprecenjivo.

Posebna pogodnost za pobednički startap je to što su svi troškovi puta i boravka pokriveni od strane organizatora.

Formular za prijavu se nalazi ovde, rok je 10. septembar, a potrebno je da pripremite opis startapa i poslovnog modela na 2 A4 stranice i priložite ga uz prijavni formular. Ne čekajte puno, prijavite se što pre za ovu sjajnu šansu za promociju startapa i širenje mreže kontakata.

Program konferencije – kiip, SEOmoz, about.me, Newscurve…

Pored takmičenja startapa na konferenciji će biti održano i niz predavanja koja će sigurno biti korisna svakom ko razvija ili planira da pokrene svoj startap.

Možda najinteresantniji govornik će biti Brajan Vong, osnivač mreže za nagrađivanje korisnika smartfona kiip. Sa 19 godina je obezbedio 300.000 dolara investicija u svoj startap koji želi da zameni rogobatne oglase na mobilnim uredjajima relevantnim i zanimljivim nagradama, i na taj način omogući brendovima da se na značajniji način povežu sa mušterijama. Medju savetnicima ovog startapa su i Kevin Rouz i MC Hammer (jep, taj).

Pogledajte ovaj video za demo načina na koji kiip funkcioniše:

Na konferenciji će govoriti i ljudi iz SEOmoza, kompanije koja proizvodi najpopularniji SEO softver (za startap ekipu preporuka za ovaj članak), dobro poznati About.me a čućemo i nešto više o Startup Chile pokretu. O tome kako pokrenuti startap u lokalnim uslovima će nam pričati Boris Krstović iz Newscurvea, a biće prisutni i mnogi drugi strani i domaći govornici – pogledajte i agendu.

Specijalna prilika za čitaoce Startita

Standardna cena karte za konferenciju je 199€ (nakon 11. septembra 249€) ali je, ako ste student, možete dobiti po ceni od 20€, pri čemu ako idete iz Beograda možete dobiti specijalan paket koji uključuje kartu, prevoz i smeštaj za samo 109€.

Za čitaoce Startita smo spremili i 20% popusta – pri kupovini karte unesite kupon webfest-startit-20.

Vidimo se u Budvi!

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

sreda, 22. Avgust, 2012.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Ivan Kovacevic

petak, 24. Avgust, 2012.

Draga Majo, hvala na brzom odgovoru. Odoh sada da pazarim svoju kartu za konferenciju. Vidimo se u Budvi. Pozdrav

Maja Marković

četvrtak, 23. Avgust, 2012.

Ivane, Studentsku kotizaciju možeš kupiti do početka konferencije. Popust ne važi za studentski paket, jer su u okviru te cene uračunati minimalni troškovi studentske kotizacije, prevoza i smešataja. U pitanju je prevoz mini autobusima. Maja

Vukašin Stojkov

četvrtak, 23. Avgust, 2012.

Nema na čemu Ivane, vidimo sa ekipom WF-a u vezi sa ovim pitanjima.

Ivan Kovacevic

četvrtak, 23. Avgust, 2012.

Totalno kul ponuda! Sad ste me odusevili! Do kada vazi ova ponuda za studente? I da li je tih 20% popusta moguce ostvariti i na taj studentski paket? Koja vrsta prevoza je u pitanju? Hvala puno