Beogradski startap Newscurve prodat italijanskoj Neodati

Beogradski startap Newscurve, čija veb aplikacija omogućava naprednu analitiku na osnovu koje onlajn mediji unapređuju svoje sadržaje i posećenost, prodat je italijanskoj firmi Neodata Group.

Newscurve je alat za onlajn medije koji im omogućava da maksimizuju vrednost svojih sadržaja pružajući im informacije o njihovoj uspešnosti u realnom vremenu.

Urednici mogu videti koje članke treba duže da drže na udarnim pozicijama, koje da sklone, koji sadržaji su neočekivano popularni, a koji imaju nisku uspešnost. Uz sve ove informacije mediji mogu trenutno da reaguju kako bi dobili što bolje rezultate i što veću čitanost. Medju trenutne klijente Newscurvea spadaju RTS, Kurir, slovenačka Adria Media i drugi.

Neodata Group je vodeći igrač na tržištu tehnoloških rešenja za onlajn izdavaštvo u Italiji, sa jakim ambicijama za širenje na američko i druga tržišta. Kompanija klijentima pruža niz alata za analitiku i optimizovanje plasiranja digitalnih sadržaja.

U paletu usluga firme spadaju tehnologije za serviranje oglasa na različitim platformama, optimizaciju sadržaja, alate za preporučivanje, napredne analize velikih količina podataka – data mining, text mining i drugo.

U februaru ove godine Neodata je primila investiciju u visini od 2.5 miliona   od milanskog investicionog fonda Principia.

Ovim spajanjem, Newscurve će dobiti nove B2B klijente kojima inače ne bi imali prilaz i dalje će se razvijati uz oslanjanje na postojeća tehnološka rešenja Neodate.

“Neodata Group je idealna organizacija za dalji razvoj Newscurve tehnologije. Oni dele našu strast za inovacijom i mi smo apsolutno oduševljeni prilikama koje će ovaj dogovor stvoriti.” – Boris Krstović, ko-osnivač

Newscurve će u budućnosti biti sastavni deo Neodatine ponude ali će zadržati visok nivo autonomije i njegovi osnivači, Boris Krstović i Slobodan Utvić, će nastaviti da vode razvoj proizvoda. Iznos za koji je firma prodata nije objavljen.

Više o Newscurveu i ovoj prodaji pročitajte u ekskluzivnom intervjuu sa Borisom Krstovićem, a celom timu čestitamo na postignutom dogovoru i nadamo se da je ovo tek prvi u nizu uspešnih “izlaza” (prodaje startapa) na domaćoj startap sceni.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Vukašin Stojkov

  • Wednesday, 16. May 2012.

    dobra vest! cestitam

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu