Udruženje radnika na internetu poziva na solidarni protest: „Da ne pristanemo na zastrašivanje”

„Došao je trenutak da čuju svakog od nas pojedinačno i da im se jasno stavi do znanja da do pregovora mora doći.”

Masovno slanje mejlova i pozivanje nadležnih jeste oblik digitalnog protesta kakav predlaže Udruženje radnika na internetu, kako bi institucije odgovorile na njihove zahteve. 

„Udruženje je prošle nedelje predalo svoje zahteve premijerki, ministru finansija i direktorki Poreske uprave da zaustave trenutnu naplatu i pokretanje poreskih postupaka i započnu hitne pregovore sa nama. Iako su premijerka i ministar izjavljivali da su spremni na pregovore, oni još nisu odgovorili na naše zahteve. Sad je došao trenutak da čuju svakog od nas pojedinačno i da im se jasno stavi do znanja da do pregovora mora doći”, poručuju iz Udruženja. 

Objašnjavaju da ovakvim protestom žele da pokažu koliko ih ima i da su jednoglasni u nameri da ne pristaju na zastrašivanje. Mejl svako može sam da napiše kako želi, a ukoliko mu je lakše, može i da kopira tekst s objave Udruženja na Facebooku. U objavi se nalaze i kontakti institucija. 

Podsetimo, juče je prošlo tačno nedelju dana od podnošenja zahteva, a tada smo saznali i da su nekim frilenserima stigli pozivi od Poreske uprave, radi kontrole prihoda iz inostranstva. To je pokazalo da su nadležni nastavili sa svojim aktivnostima, uprkos osnovnom zahtevu frilensera da se svi poreski postupci protiv njih zaustave, dok im se ne reši pravni status. 

Sve o temi u rubrici FRILENSERI

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu