Učestvuj u trećem velikom istraživanju srpske programerske scene

Koje programske jezike koriste domaći programeri? Koliko njih ima diplomu? Da li planiraju da ostanu u Srbiji? Izdvoj 10 minuta i pomozi nam da saznamo kuda ide naša dev scena.

U oktobru 2015. smo pokrenuli prvo istraživanje domaće programerske scene u saradnji sa još 14 organizacija i kao što smo i tada najavili, plan nam je da ono postane redovna praksa i značajan faktor u utvrđivanju kretanja domaćeg IT-a. U avgustu 2017. godine je urađeno drugo istraživanje koje je pokazalo vidne promene na domaćoj dev sceni.

Ovogodišnja anketa je “doterana” u skladu sa fidbekom koji smo dobili na prethodne, a isto će biti i sa analizom podataka koju ćemo uraditi još detaljnije nego prethodnih godina.

POPUNI ANKETU

U istraživanju nam pomažu Agile Coaching Serbia, PHP Srbija, Omnes Group, GrowITSpacevent, Heapspace, WP Srbija, ICT Hub, Vojvođanski IKT klaster, JS BelgradeDaFED, Python Belgrade, Serbian Games Association, Belgrade Blockchain Society, Data Science Srbija.

Pozivamo sve vas koji se bavite programiranjem da popunite ovu anketu, kao i da je prosledite svojim kolegama i koleginicama iz struke.

Anketa je potpuno anonimna (Google Forms ne registruje ni IP adresu), a okvirno vreme potrebno za popunjavanje je 10 minuta. Ovde možete pogledati rezulatate prošlog istraživanja, a podaci sa ovogodišnje ankete će biti javno dostupni.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Nevenka Rangelov

 • Tuesday, 22. January 2019.

  Nije moguće odgovoriti na neka pitanja jer ne prihvataju 0 kao odgovor http://pics.rs/i/eN9tx

 • Tuesday, 22. January 2019.

  Za verzionisanje koristim TFS/Azure DevOps koji se ne nalazi među ponuđenim opcijama, a ne postoji opcija “ostalo”.

  • Tuesday, 22. January 2019.

   Hvala Adame, dodata je i opcija “drugo”. :)

 • Tuesday, 22. January 2019.

  Šta kažete na ideju da umesto što postoje striktni izbori za muški i ženski pol, dodate jedan ukoliko neko ne želi da se izjasni i jedan ukolko se neko deklariše drugačije?

  • Tuesday, 22. January 2019.

   Hej Arsenije,

   Hvala ti na sugestiji, dodali smo i treću opciju za one koji ne žele da se izjasne ili odgovore na to pitanje.

   Pozdrav

 • Tuesday, 22. January 2019.

  Strava! Hvala Nevenka 🙌

 • Tuesday, 5. March 2019.

  Hoćete li uskoro objaviti rezultate?
  Pozdrav

  • Wednesday, 6. March 2019.

   Ćao Uroše,

   Tokom marta će biti objavljeni prvi rezultati. :)

   Pozdrav!

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu