Tokom 2020. bogatstvo Džefa Bezosa je poraslo za 56 milijardi, na ukupno 172 milijarde $

Najbogatiji čovek na svetu prestigao samog sebe na vrhu liste.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Amazon Džef Bezos postavio je novi rekord na listi najbogatijih ljudi na svetu, pošto su u sredu deonice pomenute kompanije skočile za 4,4 odsto i dostigle vrednost od 2.878 dolara, piše Bloomberg.

Tom prilikom procenjeno je da Bezosovo bogatstvo iznosi oko 172 milijarde dolara, što je za 56.7 milijardi više u odnosu na prethodnu godinu. Jedan od glavnih razloga je veliki porast poslovanja Amazona od početka pandemije, što je navelo da kompanija u martu zaposli oko 100.000 novih radnika, da bi nastavila sličnim tempom u aprilu kada je tražila još 75.000 radnika.

Pročitaj i: 

Amazon se ukidanjem spornih termina priključio Githubovom uklanjanju „master” i „slave” — Širenje uticaja rasnih protesta na IT

Uticaj pandemije na najbogatijeg čoveka na svetu: Džef Bezos se vratio u operativu Amazona

Uporedo sa zabeleženim uspehom u potražnji robe i usluga, Amazon je na više frontova trpeo kritike da ne postoje odgovarajući uslovi za bezbedan rad i zaštitu od korona virusa, što je u jednom trenutku kulminiralo kontroverznim otpuštanjima radnika i najavljivanjem novih mera zaštite, kao što je pravljenje sopstvene laboratorije za testiranje radnika. Ovih dana pristigla je i vest da će svim radnicima Amazon dati između 250 i 500 dolara bonusa za rad tokom juna.

Džef Bezos nije jedini koji je tokom pandemije drastično uvećao svoje bogatstvo. Pridružuju mu se i izvršni direktor kompanije električnih automobila Tesla Ilon Mask, sa uvećanjem od 25.8 milijardi, i osnivač Zoom-a Erik Juan, koji je od početka godine bogatiji za 13.1 milijardu dolara.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu