Uticaj pandemije na najbogatijeg čoveka na svetu: Džef Bezos se vratio u operativu Amazona

Najbogatiji čovek na svetu zasukao rukave da bi pomogao svojoj kompaniji.

Posle višegodišnje odsutnosti kada je reč o svakodnevnim zadacima i radnim procedurama u Amazonu, pandemija je uticala na osnivača i izvršnog direktora Amazona da se ponovo aktivira u rešavanju dnevnih problema koji postoje u kompaniji.

Kako prenosi New York Times, ne tako dugo posle kraja februara, kada je u Parizu viđen u društvu svoje verenice i predsednika Francuske Emanuela Makrona dok je razgovarao o klimatskim promenama, Džef Bezos je prekinuo svoju dugogodišnju praksu bavljenja isključivo dugoročnim projektima i vratio se na svoj ranč u Zapadnom Teksasu u ulozi neposrednog učećša u odlukama koje je pandemija nanela Amazonu. Između ostalog, učestvuje u razgovorima o testovima i ostalim neophodnim sredstvima, redovno prati javne kritike i kako kompanija na njih odgovara, razgovara sa vladinim zvaničnicima i posle više godina javno posećuje skladišta kompanije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Bezos je zajedno sa saradnicima doneo odluku da se roba koja je od manjeg značaja za trenutni period ne skladišti, i da isporuka stvari koje se manje potražuju bude odložena. Uklonjene su i pojedine opcije na sajtu kako bi se smanjila potražnja. 

Bezos se obratio svim zaposlenima putem mejla, 21. marta. Pored izraza zahvalnosti svojim radnicima iskoristio je i priliku da pozove ljude pogođene krizom da se pridruže Amazonu. „Možemo da se nadamo da će ljudi koji su izgubili poslove postati deo našeg tima i biti sa nama sve dok se ne ukaže šansa da se vrate svojim prethodnim zaduženjima”, objasnio je Bezos u svom pismu. Ujedno je i potvrdio da se radi na poboljšanju mera zaštite, pošto je najveći broj poslova nemoguće raditi od kuće.

Kako je Startit Dnevnik već pisao, kompanija je počela sa izradom laboratorije za testiranje radnika, ali je istovremeno i na drugom borbenom frontu – protiv radnika koji se bune zbog trenutnih radnih uslova. Potvrđeno je da se zaraza pojavila u najmanje 50 skladišta kompanije.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu