Jedan od pobednika u ratu malih berzanskih trgovaca s Redditta protiv hedž fondova je apsolvent na Masačusetskom tehnološkom inistitutu (MIT) Anubav Guha. On je u akcije GameStopa uložio 500 dolara, da bi ih ubrzo prodao za više od 200.000 dolara. 

Guha je bio deo pokreta s Redditovog foruma WallStreetBets, na kojoj su se mali ulagači dogovorili da preko aplikacije za trgovanje na berzi Robinhood kupuju akcije lanca prodavnica za video igre GameStop i lanca bioskopa AMC Entertainment. Razlog je bio taj što su hedž fondovi shortovali akcije ovih kompanija, odnosno želeli su da zarade na padu njihovih akcija. 

Međutim, umesto da padaju, nakon poteza ovih malih ulagača početkom godine, vrednost akcija je počela da skače, hedž fondovi da gube ogroman novac, a Robinhood je morao da onemogući dalje trgovanje tim deonicama

„To je pomalo glupo, ali postojao je veliki osećaj među ljudima na WallStreetBets-u da je ovo pokret, romantizacija ideje u kojoj vraćamo moć kažnjavanjem odgovornih za krizu 2008. godine, koji nisu snosili posledice”, rekao je Guha za Wall Street Journal

Vrednost njegovih akcija je skočila za 40.582 odsto, od kupovine 8. do prodaje 27. januara. On je to učinio u najboljem trenutku jer su do 12. januara akcije GameStopa bile 19,95 dolara, da bi se tokom meseca podigle na 483 dolara, a onda od 29. januara počele da padaju.    

Na ovaj potez su ga nagovorili prijatelji, iako je njegov prethodni pokušaj trgovanja na berzi bio neuspešan. On je u martu prošle godine uložio 4.000 koje je zaradio prodajom bitcoina, ali je ta investicija početkom januara vredela duplo manje. 

Kaže da sada mora da usmeri pažnju na istraživanja i studije i da će mu novac pomoći da plati troškove života tokom obrazovanja. 

Možda bih ponovo uložio nekoliko hiljada, delu mene to nedostaje. Bila je to luda vožnja.”

Napomena: Ovu priču ne treba razumeti kao ohrabrivanje za ulaganje na berzi, jer ne prolaze svi kao Guha. Trgovanje na berzi zahteva znanje i aktivno praćenje situacije, a loše snalaženje može da dovede i do suicida, kao u slučaju mladića, koji je mislio da je izgubio 700.000 dolara na Robinhood-u, pa porodica tuži firmu zbog njegovog samoubistva.