Beogradski Strawberry Energy dobio 100.000€ investiciju od Elevena

Jedan od retkih hardverskih domaćih startapa, Strawberry energy prvi je srpski startap koji je ušao u program 100 bugarskog investicionog fonda Eleven i samim tim obezbedio početnu investiciju od 100.000€.

Beogradski startap, kreator prvog javnog solarnog punjača mobilnih uređaja na svetu, je ovom prilikom osnovao predstavništvo u Bugarskoj i istovremeno prolazi kroz tromesečni mentorski program bugarskog akceleratora.

Kako Miloš Milisavljević, osnivač SE kaže, investiciju nameravaju da iskoriste kako bi dodatno tehnološki unapredili proizvod i prilagodili ga potrebama svojih korisnika:

Miloš-Milisavljević-StrawberryOva investicija omogućiće nam brži rast i pomoći nam da započnemo proces razvoja novog proizvoda, kao i da usavršimo naše solarne punjače koji će još bolje odgovoriti na potrebe ljudi. Nadamo se da ćemo na ovaj način uspešno prikazati inovativnost naše zemlje širom Evrope i stvoriti konkurentan proizvod na svetskom tržištu.

Strawberry energy je osmi startap iz Srbije koji je ušao u program bugarskog Elevena, u kome je Srbija druga zemlja po iznosu investicija i broju startapa u portfoliju. Gledajući iskustvo prethodnih timova, veruju da će im akceleratorski program dosta pomoći:

Pored toga, vrednost ovog programa leži i u bogatom programu mentorstva, povezivanju sa uticajnim ljudima iz nama relevantnih oblasti i novim investitorima, kao i dragocenim povratnim informacijama o našem poslovanju od ljudi koji su već podigli mnogo kompanija i poveli ih ka uspehu.

Verujemo da će jagodice maksimalno iskoristiti kako svoj boravak u Bugarskoj, tako i novčanu investiciju koju su dobili da ostvare svoje nove planove, o kojima ste pre par meseci i mogli da čitate na Startitu.

Za sve koji razmišljaju i sami da se prijave, Elevenov novi poziv traje do 15. juna i otvoreni su i za standardni program, ali i za Eleven 100.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Zoja Kukić

Unesite termine za pretragu