Jedan od retkih hardverskih domaćih startapa, Strawberry energy prvi je srpski startap koji je ušao u program 100 bugarskog investicionog fonda Eleven i samim tim obezbedio početnu investiciju od 100.000€.

Beogradski startap, kreator prvog javnog solarnog punjača mobilnih uređaja na svetu, je ovom prilikom osnovao predstavništvo u Bugarskoj i istovremeno prolazi kroz tromesečni mentorski program bugarskog akceleratora.

Kako Miloš Milisavljević, osnivač SE kaže, investiciju nameravaju da iskoriste kako bi dodatno tehnološki unapredili proizvod i prilagodili ga potrebama svojih korisnika:

Miloš-Milisavljević-StrawberryOva investicija omogućiće nam brži rast i pomoći nam da započnemo proces razvoja novog proizvoda, kao i da usavršimo naše solarne punjače koji će još bolje odgovoriti na potrebe ljudi. Nadamo se da ćemo na ovaj način uspešno prikazati inovativnost naše zemlje širom Evrope i stvoriti konkurentan proizvod na svetskom tržištu.

Strawberry energy je osmi startap iz Srbije koji je ušao u program bugarskog Elevena, u kome je Srbija druga zemlja po iznosu investicija i broju startapa u portfoliju. Gledajući iskustvo prethodnih timova, veruju da će im akceleratorski program dosta pomoći:

Pored toga, vrednost ovog programa leži i u bogatom programu mentorstva, povezivanju sa uticajnim ljudima iz nama relevantnih oblasti i novim investitorima, kao i dragocenim povratnim informacijama o našem poslovanju od ljudi koji su već podigli mnogo kompanija i poveli ih ka uspehu.

Verujemo da će jagodice maksimalno iskoristiti kako svoj boravak u Bugarskoj, tako i novčanu investiciju koju su dobili da ostvare svoje nove planove, o kojima ste pre par meseci i mogli da čitate na Startitu.

Za sve koji razmišljaju i sami da se prijave, Elevenov novi poziv traje do 15. juna i otvoreni su i za standardni program, ali i za Eleven 100.