Rekodno koristimo (i trošimo na) mobilne aplikacije zbog pandemije — 40% više od 2019.

Drugi kvartal 2020. beleži najveću upotrebu mobilnih aplikacija do sad, na globalnom nivou.

U izolaciji na koju su bili primorani zbog pandemije korona virusa, daleko smo više vremena provodili koristeći mobilne aplikacije nego do sad. Prema izveštaju firme App Annie, u drugom kvartalu ove godine upotreba je porasla za 40 odsto u odnosu na 2019. Ujedno je postavljen i svetski rekord za količinu utrošenih sati u jednom mesecu, u aprilu je svet potrošio 200 milijardi sati na aplikacijama, piše TechCrunch.

Kada se govori o potrošenom novcu na usluge aplikacija, tokom drugog kvartala potrošeno je 27 milijardi dolara. U istom periodu broj preuzimanja približio se cifri od 35 milijardi. Prema analizi firme korisnici u proseku provedu oko četiri i po sata dnevno na svojim mobilnim uređajima.

Preuzimanja video igara za mobilne uređaje dostigla su 14 milijardi, a ako pogledamo aplikacije koje su uvrštene u druge kategorije, na Android uređajima predstavljaju 55 odsto od ukupnog preuzimanja, a na iOS-u čak 70 odsto. Najčešće su preuzimane aplikacije iz kategorija zabava, alati, slike i video.

Pročitaj i:

Tinder testira video komunikaciju, kao sledeći korak u poslovanju tokom pandemije

Microsoft želi da učini video pozive manje nehumanim novim dizajnom u Teams-u

Pogledajmo koje su aplikacije zabeležile najveći uspeh: po broju preuzimanja najuspešniji je TikTok, a prate ga Zoom i Facebook. Ako se pogleda novac koji su korisnici potrošili, najveću zaradu ostvaruje takođe TikTok, a potom dolaze Tinder i YouTube, a kada je reč o najaktivnijim korisnicima, jasno je da je pandemija znatno povećala upotrebu virtuelne komunikacije i upotrebu društvenih mreža. U drugom kvartalu bili su najaktivniji korisnici Facebooka, WhatsAppa, Messengera, Instagrama i Twittera.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu