Rekordno koristimo (i trošimo na) mobilne aplikacije zbog pandemije — 40% više od 2019.

Drugi kvartal 2020. beleži najveću upotrebu mobilnih aplikacija do sad, na globalnom nivou.

Tomislav Jelesijević
11/07/2020

U izolaciji na koju su bili primorani zbog pandemije korona virusa, daleko smo više vremena provodili koristeći mobilne aplikacije nego do sad. Prema izveštaju firme App Annie, u drugom kvartalu ove godine upotreba je porasla za 40 odsto u odnosu na 2019. Ujedno je postavljen i svetski rekord za količinu utrošenih sati u jednom mesecu, u aprilu je svet potrošio 200 milijardi sati na aplikacijama, piše TechCrunch.

Kada se govori o potrošenom novcu na usluge aplikacija, tokom drugog kvartala potrošeno je 27 milijardi dolara. U istom periodu broj preuzimanja približio se cifri od 35 milijardi. Prema analizi firme korisnici u proseku provedu oko četiri i po sata dnevno na svojim mobilnim uređajima.

Preuzimanja video igara za mobilne uređaje dostigla su 14 milijardi, a ako pogledamo aplikacije koje su uvrštene u druge kategorije, na Android uređajima predstavljaju 55 odsto od ukupnog preuzimanja, a na iOS-u čak 70 odsto. Najčešće su preuzimane aplikacije iz kategorija zabava, alati, slike i video.

Pročitaj i:

Tinder testira video komunikaciju, kao sledeći korak u poslovanju tokom pandemije

Microsoft želi da učini video pozive manje nehumanim novim dizajnom u Teams-u

Pogledajmo koje su aplikacije zabeležile najveći uspeh: po broju preuzimanja najuspešniji je TikTok, a prate ga Zoom i Facebook. Ako se pogleda novac koji su korisnici potrošili, najveću zaradu ostvaruje takođe TikTok, a potom dolaze Tinder i YouTube, a kada je reč o najaktivnijim korisnicima, jasno je da je pandemija znatno povećala upotrebu virtuelne komunikacije i upotrebu društvenih mreža. U drugom kvartalu bili su najaktivniji korisnici Facebooka, WhatsAppa, Messengera, Instagrama i Twittera.

Tomislav Jelesijević

Objavio/la članak.

subota, 11. Jul, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ