Tinder testira video komunikaciju, kao sledeći korak u poslovanju tokom pandemije

U prvoj fazi najavljena opcija biće testirana u SAD-u, Brazilu, Australiji, Španiji, Italiji, Francuskoj i drugim zemljama širom sveta.

Od juče je poznato da će Tinder preduzeti već najavljivani korak i uvesti mogućnost video komunikacije na svojoj platformi, piše TechCrunch. Kako je nagovešteno prilikom objavljivanja izveštaja o poslovanju u prvom kvartalu 2020, opcija video ćaskanja dolazi u periodu pandemije, kada je povećana potreba korisnika za virtuelnom komunikacijom. 

U ovom trenutku samo pojedini korisnici imaće mogućnost da komuniciraju putem videa ‒ u prvoj fazi obuhvaćeno je više američkih država, Brazil, Australija, Španija, Čile, Peru, Tajland i druge zemlje.

Podsetimo se da je u nedavnom izveštaju Sensor Towera za prvu polovinu 2020. godine zabeleženo da se na globalnom nivou tokom pandemije najviše trošilo na Tinder. Jedan od ključnih razloga, koji je ujedno i podsticaj da se uvede video ćaskanje, bila je opcija Pasoš”, koja je postala besplatna u doba karantina. Ukoliko koriste Pasoš”, korisnici mogu da potraže partnere i druge zanimljive korisnike na virtuelnim lokacijama širom sveta, a da ujedno odgovaraju njihovim preferencijama i zahtevima. 

Kako je ovaj dodatak više korišćen za vreme karantina, Tinder je primetio sve veću naklonjenost svojih korisnika da platformu koriste kao društvenu mrežu, te je video komunikacija u ovom trenutku adekvatan korak za uspešan nastavak poslovanja. Umesto da se posle upoznavanje „presele” na druga virtuelna mesta gde mogu da se sretnu „oči u oči”, uz novu opciju sve je na istom mestu.

Ipak, postavlja se pitanje kakav će sadržaj korisnici početi da dele kada opcija postane popularna. Uzmimo u obzir da je suština aplikacije pronalaženje partnera za dating. Dobra strana je da u ovom trenutku oba korisnika moraju da pristanu i potvrde da žele da se sretnu lice u lice jedno sa drugim, a kada se poziv završi korisnici mogu da ocene uslugu i da se izjasne da li bi je ponovo koristili, kao i da li žele ponovo da sretnu istu osobu.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu