Operatori potvrdili za Startit Dnevnik: „Nije nam stiglo rešenje za uklanjanje CarGo aplikacije”

Telekom Srbija, Telenor i Vip potvrdili su za Startit Dnevnik da im ni jedna gradska inspekcija nije dostavila rešenje da sa internet domena kompanije „CarGo” uklone aplikaciju tog preduzeća. 

Petar Paunović
11/09/2020

Već tri dana od nadležnih organa ne dobijamo odgovor na pitanje šta je sporno s aplikacijom kompanije CarGo, koja tačno inspekcija je napisala rešenje o uklanjanju i šta je sadržaj tog dokumenta.

U vesti koja se pojavila u medijima, i pokrenula raspravu na društvenim mrežama, navodi se da je gradska inspekcija uputila izvršno rešenje operatorima javnih komunikacionih mreža i usluga na teritoriji Srbije da sa internet domena kompanije CarGo iz Beograda uklone aplikaciju te kompanije.

Međutim, tri najveća mobilna operatora u zemlji negiraju da je na njihove adrese stigao bilo kakav nalog koji se odnosi na uklanjanje aplikacije CarGo.

„U Telekom Srbija nije stigao nalog gradske inspekcije o uklanjanju aplikacije CarGo, tako da ne možemo da komentarišemo njegov sadržaj”, kažu u toj državnoj kompaniji.

Isti odgovor smo dobili i od kompanije Telenor, kao i od Vip mobile iz koje kažu da do sada nisu bili uključeni u postupak gradske inspekcije, niti imaju uspostavljenu saradnju sa kompanijom CarGo. Kako objašnjavaju u kompaniji Vip, operatori nemaju nikakvu nadležnost u uklanjanju bilo čijih aplikacija.

Državne i gradske instituacije do sada nisu izašle sa detaljima o celom slučaju, ali IT stručnjaci svakako poručuju – ne ide to tako.

Petar Paunović

Objavio/la članak.

petak, 11. Septembar, 2020.

IT Industrija

🔥 Najčitanije