Operatori potvrdili za Startit Dnevnik: „Nije nam stiglo rešenje za uklanjanje CarGo aplikacije”

Telekom Srbija, Telenor i Vip potvrdili su za Startit Dnevnik da im ni jedna gradska inspekcija nije dostavila rešenje da sa internet domena kompanije „CarGo” uklone aplikaciju tog preduzeća. 

Već tri dana od nadležnih organa ne dobijamo odgovor na pitanje šta je sporno s aplikacijom kompanije CarGo, koja tačno inspekcija je napisala rešenje o uklanjanju i šta je sadržaj tog dokumenta.

U vesti koja se pojavila u medijima, i pokrenula raspravu na društvenim mrežama, navodi se da je gradska inspekcija uputila izvršno rešenje operatorima javnih komunikacionih mreža i usluga na teritoriji Srbije da sa internet domena kompanije CarGo iz Beograda uklone aplikaciju te kompanije.

Međutim, tri najveća mobilna operatora u zemlji negiraju da je na njihove adrese stigao bilo kakav nalog koji se odnosi na uklanjanje aplikacije CarGo.

„U Telekom Srbija nije stigao nalog gradske inspekcije o uklanjanju aplikacije CarGo, tako da ne možemo da komentarišemo njegov sadržaj”, kažu u toj državnoj kompaniji.

Isti odgovor smo dobili i od kompanije Telenor, kao i od Vip mobile iz koje kažu da do sada nisu bili uključeni u postupak gradske inspekcije, niti imaju uspostavljenu saradnju sa kompanijom CarGo. Kako objašnjavaju u kompaniji Vip, operatori nemaju nikakvu nadležnost u uklanjanju bilo čijih aplikacija.

Državne i gradske instituacije do sada nisu izašle sa detaljima o celom slučaju, ali IT stručnjaci svakako poručuju – ne ide to tako.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu