CarGo u Kafkinom Procesu: Stručnjaci poručili inspekciji – aplikacija je jedno, domen nešto drugo

„Kada postavite aplikaciju na App Store, to nema veze sa domenima vaše kompanije.”

Vest da je gradska inspekcija naložila operatorima da sa internet domena kompanije „CarGo” uklone aplikaciju tog preduzeća još nije u potpunosti osvetljena i uzburkala je društvene mreže. Državne i gradske instituacije do sada nisu izašle sa detaljima, pojedini operatori kažu da im nikakve informacije od inspekcije nisu stigle, a IT stručnjaci poručuju – ne ide to tako.

Kada napravite aplikaciju za App Store, šaljete je kompaniji Apple, a oni je postavljaju u svoju prodavnicu. To nema veze sa domenima kompanije, to je u rukama Apple-a, objašnjava za Startit Dnevnik Aleksandar Vacić, dugogodišnji iOS developer.   

Pročitaj i: 

Da li je realno da je gradska inspekcija naložila operatorima da uklone CarGo aplikaciju?

 

Dakle, ako želite da se neka aplikacije ukloni iz određene prodavnice, adresa su Apple, Google, Huawei ili neka druga kompanija koja ima svoju prodavnicu aplikacija. Da operatori nisu ti koji mogu da uklone aplikaciju, potvrđuju nam i u Vip mobile. 

Operatori su nadležni isključivo za aplikacije koje sami kreiraju”, napominju u ovoj kompaniji. Kažu da sve druge aplikacije koje su korisnicima dostupne mogu da uklone vlasnici aplikacije ili sama prodavnica.

Navode da do sada nisu bili uključeni u postupak gradske inspekcije i da nemaju uspostavljenu saradnju s kompanijom CarGo. U toj firmi, čiji je način rada za pojedine državne institucije već godinama sporan, ali sudovi do sada u njenom poslovanju nisu našli ništa protivzakonito, odlučili su da ne daju izjave dok ne utvrde o čemu se tačno radi. 

O čemu se tačno radi, koja inspekcija je nadležna za ceo ovaj „slučaj”, pitali smo i nadležno ministarstvo telekomunikacija kao i gradske vlasti u Beogradu. Odgovore očekujemo u narednim danima. 

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu