Maj mesec za dobijanje investicije - kako da napravite dobar pič?

Uskoro ulazimo u maj, koji ove godine slobodno možemo nazvati mesec startapa, kako u Srbiji, tako i u regionu. Ovo je savršena prilika da se predstavite različitim akceleratorima, investicionim fondovima i poslovnim anđelima, ali i upoznate mnoge druge aktere na startap sceni, kako regiona, tako i Evrope i sveta. Najveći deo programa dešava se u

Zoja Kukić
25/04/2014

Uskoro ulazimo u maj, koji ove godine slobodno možemo nazvati mesec startapa, kako u Srbiji, tako i u regionu. Ovo je savršena prilika da se predstavite različitim akceleratorima, investicionim fondovima i poslovnim anđelima, ali i upoznate mnoge druge aktere na startap sceni, kako regiona, tako i Evrope i sveta.

Najveći deo programa dešava se u Beogradu i to u okviru Startit Festa, tako da vam predlažemo da se ovde stacionirate od 15. do 19. maja, omađijate nekog investitora i zasigurno dobijete dosta korisnih povratnih informacija.

Fest će imati tri različita programa posvećena predstavljanju startapa iz regiona investitorima. Prva mogućnost je pred poslovnim anđelima koje je ekipa SBANa pozvala na konferenciju FundraiseIT da bi se upoznala sa domaćom startap scenom. Link za prijave nalazi se ovde.

<a href=TruckTrack pitch Seedcamp at Royal Palace” src=”http://startit.rs/media/601968_643313595685861_579526870_n-e1398416803826.jpg” width=”570″ height=”332″ />

Zatim, tu je, 18. maja, predstavljanje Seedcampu, najuspešnijem i najvećem evropskom seed fondu. Prošle godine jedan naš startap je baš iz Beograda ušao u njihov program, tako da sredite prijavu (očekujte veliku konkurenciju, ovo je prva poseta Seedcampa regionu ove godine) i pošaljite je najkasnije do 5. maja.

Ono što obeleži svaki Seedcamp događaj je poseta i raznih drugih investitora, a verujemo da će u Beogradu posebno biti tako, jer se i ove godine održava uz podršku kraljevske porodice Karađorđević – na Belom Dvoru.

Kao kruna Startit Festa održaće se poslednjeg dana, 19. maja, konferencija Startup Standup, gde će se održati i poseban side track za pičevanje velikog broja startapa iz regiona. Većina gostiju Festa ostaje i na ovoj konferenciji, pa gledajte da je ne propustite i prijavite se što pre putem ovog linka.

Moj savet vam je da se priajvite na sva tri događaja, jer ćete povećati šanse da vas čuju oni koji će se zainteresovati.

Poslednje pripreme pred trku

Shut-up-and-take-my-money

Do sada ste često na Startitu mogli da čitate o pičevima i kako ga najbolje pripremiti. Možete da pročitate Vukašinov brzi vodič za prezentovanje startapa, koji može da bude posebno interesantan pogotovo što je njegov startap TruckTrack prvi srpski predstavnik u Seedcampovom programu.

Kad smo već kod dobre prakse pičeva, CaseTrack ekipa je sa Startitovcima podelila pič koji im je doneo prvu investiciju i savete i lekcije iz njega. Ako ga još niste pročitali, možete ga pronaći na ovom linku.

I kao treća poruka iz našeg sadržaja koja vam može značiti u pripremi za ovo proleće je saveti Ivana Vesića kako napraviti pič u ranoj fazi startapa koji vam može obezbediti investiciju.

Ne zaboravite i da se vikend pre Festa dešava i Startup Weekend i da je to možda dobra prilika da proverite koncept, pič, da čujete savete mentora i sudija i dodatno usavršite sve što ste uradili.

Prijave su još uvek otvorene, a prema iskustvu prošlogodišnjih učesnika, trebalo bi da bude zaista vredno vašeg vremena. Osim toga, sigurno je savršena prilika da vas zagreje pred Fest i pripremi za sve što vas tamo čeka.

Ostaje mi samo da vam poželim sreću i prirpemi, ali i egzekudiji i nadamo se da ćemo nakon Festa pisati o novim investicijama u domaće startape.  Takođe, ukoliko ste naišli na neki kul tekst/video sa savetima za pič ili imate neke svoje, podelite ih ovde, korisnih stvari nikad dosta.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

petak, 25. April, 2014.

IT Industrija

🔥 Najčitanije