Leto dečjih programa

Od 23. jula do 31. avgusta realizovaćemo 25 radionica programiranja za različite uzraste klinaca i klinki, u Startit Centrima u Beogradu i Inđiji.

Učešće na ovim radionicama će za decu biti besplatno, a projekat će  finansirati iz naše Kickstarter kampanje i realizuje se zahvaljujući podršci partnera Startit Centra i partnera u nastavi.

Pošto su deca naša budućnost, a jasno je i da će tehnologija sve više oblikovati budućnost svakodnevnog rada i života, odlučili smo da tokom leta organizujemo programe na kojima će klinci i klinke napraviti svoje prve programe, i približiti se izazovima i zabavi kreiranja sa tehnologijom.

Najmlađi klinci za koje ćemo imati programe su uzrasta od trećeg do šestog razreda osnovne škole, a najnapredniji programi će biti namenjeni srednjoškolcima.

Pod krovnom organizacijom Startita/SEEICT-a, ove programe ćemo realizovati sa nastavnim partnerima, Rankom Trifkovićem, APE Roboticsom i Klikerom.

Više od igre

Sve radionice su koncipirane tako da su deci zabavne — ili pravimo igrice ili upravljamo robotima, i kroz igru lakše savladavamo složene načine razmišljanja i stvaranja. Ujedno, radionice nisu zabavišta “našminkana” učenjem, već pre obrnuto — želimo da sa klincima i klinkama stvarno zagrebemo površinu ovih veština.

Radionice su stoga namenjene deci koja imaju sklonost ka radu na računarima i kreativnom izražavanju, jer na taj način ceo projekat postiže najveći mogući efekat.

Evo i programa koje smo pripremili:

1. Kurs pravljenja igara uz programski jezik Scratch, sa Rankom Trifkovićem — jedan za uzrast od III do VI razreda, i jedan za starije osnovce i srednjoškolce

2. Radionica osnova programiranja robota, sa APE Roboticsom — za starije osnovce i srednjoškolce

3. Radionica osnova programiranja za web, sa Centrom za kreativno razmišljanje Kliker — za uzrast od VII razreda osnovne škole do IV razreda srednje

Kliknite na svaki od ovih programa za  detaljnije informacije, i za prijavljivanje na najavljene termine.

Prijavite se

Prijavite se na obaveštenja mejlom o svakom novom najavljenom programu putem forme ispod.